Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

«Ασφυξία» του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή (Video)

Πολιτική


Βαρύ κλίμα επικρατεί στον Περισσό μετά τη χθεσινή αποβολή από το Ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, από τον πρόεδρο του σώματος, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Παπαδάκης έλαβε τον λόγο διακόπτοντας την Μαρίν Λεπέν, προκειμένου να υπενθυμίσει στον Σουλτς ότι δεν εκπροσωπούνται όλοι οι μη εγγεγραμμένοι βουλευτές από την ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς και πως οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν ανήκουν σε καμία πολιτική ομάδα.

Ωστόσο, ο Σουλτς δεν δέχθηκε την παρέμβαση Παπαδάκη και, όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε να διακόπτει τη Λεπέν, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τον απέβαλε από την αίθουσα, «συνοδεία» υπαλλήλων της Ευρωβουλής.

Ο Περισσός, με ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, κάλυψε πλήρως τον Παπαδάκη, καθώς τόνισε ότι «ζήτησε τον λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος» και επισήμανε πως «ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δέχθηκε την διαδικαστική διευκρίνιση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ».

Ωστόσο, η επιλογή του Περισσού να φύγει από την ευρωομάδα της Αριστεράς αποδεικνύεται λαθεμένη και το χθεσινό επεισόδιο έχει δώσει αφορμή για νέο γύρο εσωκομματικής γκρίνιας, αφού όση… ηρεμία εκπέμπεται από το ΚΚΕ προς τα έξω, τόση ταραχή εκδηλώνεται παρασκηνιακά στον Περισσό.


Από το Matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου