Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοσέλιδος πόλεμος κατά ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική


Από τα περίπτερα ξεκίνησε αυτή την φορά η κυβερνητική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εφημερίδες φιλικά προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου βάλλουν κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρωτοσέλιδά τους. Για «ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ γράφει το Βήμα, απεικονίζοντας την "στροφή" της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Λάκη Λαζόπουλου, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και άλλων. Σε κατηγορίες εις βάρος της Ρένας Δούρου, προβαίνει το Πρώτο Θέμα υποστηρίζοντας ότι η Περιφερειάρχης Αττικής απεμπόλησε την ιδεολογία της μετά τις εκλογές και προσέλαβε ιδιωτική εταιρία καθαρισμού.

Το Βήμα υποστηρίζει ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν κάνει στροφή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς προσβλέπουν σε οικονομικά οφέλη στο μέλλον. «Ορισμένοι εκτιμούν ότι η "ανατοποθέτηση" της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες», σχολιάζει επ' ακριβώς η εφημερίδα.

Βέβαια, αναφερόμενη στην παλαιή δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας «σε ορισμένα πράγματα που λέει έχει δίκιο, ότι εκφράζει μια νέα γενιά που απορρίπτει τους αποτυχημένους πολιτικούς της τελευταίας δεκαετίας και ότι δικαιούται να έχει την ευκαιρία του», η εφημερίδα σχολιάζει πως η ισχυρή οικογένεια έχει απωλέσει αρκετά δισεκατομμύρια μέσα στην κρίση. Για αυτό «στρέφεται στο εγχώριο πολιτικό μέλλον, έστω κι αν αυτό ενδέχεται να είναι "αριστερό"». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γ. Αγγελοπούλου έχει επενδύσει σε πλοία και "βλέπει" υδρογονάνθρακες στις ακτές της Λατινικής Αμερικής, που «ενδεχομένως θα μπορούσαν να "επαναπατριστούν" στο Αιγαίο και στο Ιόνιο προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση του ενεργειακού οράματος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ως πρώτο θέμα το Πρώτο Θέμα έχει αναδείξει την επίθεση στην Ρένα Δούρου και την υπεράσπιση του Γιάννη Σγουρού όσον αφορά την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας καθαρισμού. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την Ρ. Δούρου ότι δεν "έσκισε" την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη εταιρίας την οποία έχει ξεκινήσει ο Γ. Σγουρός αλλά τον άφησε να "τρέξει" κανονικά. Αυτό σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα έρχεται σε αντιδιαστολή με την στάση που είχε κρατήσει η Περιφερειάρχης απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, και οι αρθρογράφοι την κατηγορούν για «έσχατο λαϊκισμό» και για «εξαπάτηση χειμαζόμενων ανθρώπων».

Από το Avanti Popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου