Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο αγαθός και ο άγριος

Του Μετέωρου

 EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχίζω να συμπαθώ τον Χαρδούβελη, το αμνησίκακο και πράο χαμόγελό του, την αφοπλιστική του αφέλεια, το καλοκάγαθο και ανυπόκριτο ύφος του. Αμύητος στις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες, απονήρευτος στα αλληλοκαρφώματα των πολιτικών και τα μαχαιρώματα πίσω απ' την πλάτη, χρημάτισε σύμβουλος τριών πρωθυπουργών που έκαναν τη χώρα ανάστα ο Κύριος και την παρέδωσαν γης Μαδιάμ.

Θεσιθήρας ο Κάκης -εκ του Γκικάκης- τους θάμπωσε με το πολυσέλιδο βιογραφικό του κι έτσι δεν ακολούθησαν την παμπάλαια κινεζική παροιμία «άκουε γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώμη». Χαντακώθηκαν από τις υποδείξεις του και κατάλαβαν πολύ αργά ότι ψώνισαν από σβέρκο. Ο οξυδερκής Καλαματιανός τον αντάμειψε για τις υπηρεσίες του προς το έθνος στρογγυλοκαθίζοντάς τον στον θώκο του υπουργού Οικονομικών.

Ωτακουστής των βρυχηθμών του πρωθυπουργού κατά τους λεονταρισμούς του προς την τρόικα για τις δόσεις, έκανε το ασυγχώρητο και παιδαριώδες σφάλμα να τον πιστέψει και να νομοθετήσει τις ντιρεκτίβες του. Σαν γάιδαρος ο Μεσσήνιος διαθέτει υπερμεγέθη και ευαίσθητα αυτιά, δεν άντεξε τον πόνο μόλις του τα τράβηξαν οι δανειστές και τα 'κανε όλα γαργάρα.

Οι βουλευτές της Ν.Δ., που ψυχανεμίζονται ότι οσονούπω χάνουν τις έδρες τους, κωλώνουν να χτυπήσουν τον Σαμαρά και δέρνουν αλύπητα το σαμάρι. Αν πιστέψουμε τα λεγόμενά τους, ο Κάκης είναι αδιαμφισβήτητα φανερός πράκτωρ του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό τον πάω! Συγχρωτίζεται με τους ελέφαντες παραμένοντας αθώο, υπερεύπιστο κι αμέτοχο σπουργίτι.

Στον Φορτσάκη χρωστάμε την επανανοηματοδότηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παπαδοπουλίσκος της συμφοράς, καθότι αμετανόητος ΔΑΠίτης, έχει γεμίσει τις σχολές με ΜΑΤ, ονειρεύεται να στείλει τους απείθαρχους στο ΚΑΤ, να δώσει στους «αιώνιους» σύνταξη του ΝΑΤ ως γνήσιος ΡΑΤ Αν Πλαν.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από την efsyn
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου