Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Βραχιολάκια

Μετεωρος


Χωρίς αμφιβολία η λύση που δόθηκε, για να σταματήσει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, συνιστά σημαντική νίκη της κοινωνίας. Η αποφασιστικότητα του πιτσιρικά και το πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό εξανάγκασαν μια αυτιστική κυβέρνηση, σε αποδόμηση και υπό κατάρρευση, να πράξει το αυτονόητο: να παράσχει ισονομία σε όλους τους πολίτες. Το κλειδί με το οποίο άνοιξε η πύλη του αδιεξόδου ήταν, ασφαλώς, η πρόταση για το «βραχιολάκι» που απεδέχθη παραχρήμα ο πρωτοετής σπουδαστής.

Ακούγεται ότι την έριξε στο τραπέζι ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Αδιασταύρωτο. Η στήλη είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι η λυτρωτική ιδέα ανήκει στον καραμπουζουκλή Καλαματιανό, που δεν ήθελε από μετριοφροσύνη να μαθευτεί πως είναι δική του. Διότι ο ΘΑμαράθ γνωρίζει όσο λίγοι από «βραχιολάκια». Αμα τη αναλήψει της πρωθυπουργίας τού φόρεσαν από ένα η τρόικα στον καρπό κι η Μέρκελ στον αστράγαλο.

Λαχτάρισε στην αρχή. Τους το ξέκοψε. Ωσπου του εξήγησαν πως οι εξ Εσπερίας σύμμαχοι δωρίζουν παρόμοια τζιβαερικά σε όλους ανεξαιρέτως τους κυβερνήτες της Ψωροκώσταινας από καταβολής ελληνικού κράτους. Υπάκουσε θέλοντας και μη. Από αβροφροσύνη. Δεν του πήγαινε να φανεί αχάριστος και να αρνηθεί τέτοια ανεκτίμητα ρεγάλα. Ελέγχουν μ' αυτόν τον τρόπο τις κινήσεις του, ναι, αλλά το κάνουν, βρε αδελφέ, για το καλό της χώρας. Το «βραχιολάκι» δεν αντιλαμβανόταν το παραμικρό όσο καιρό έσκιζε τα μνημόνια, όμως μόλις προσπάθησε να ξεφύγει με ελαφρά πηδηματάκια από δαύτα, τον έκανε τσακωτό η υψηλή τεχνολογία.

Κακό χρόνο να 'χουν με τα σατανικά μηχανήματά τους βλαστήμησε ο Αντουάν, αλλά οι επικυρίαρχοι της χώρας τού τράβηξαν τ' αυτί. Πού πας ρε Καραμήτρο; τον επανέφερε στην τάξη ο δραγουμάνος. Τον απείλησαν με τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Με την ουρά στα σκέλια ο ΘΑμαράθ έκανε γαργάρα τα «θα» του και επέσπευσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ατιμα αντικείμενα τα «βραχιολάκια» και μοχθηρά. Προμηνύουν, τελικά, κακό έτος για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σκάρτο έτος εδώ που τα λέμε. Μήνες. Εβδομάδες. Και μάλιστα παθών. Εκείνος, πάντως, επιμένει ότι φεύγουμε απ' το μνημόνιο, ποντάροντας στο ότι το μεφιστοφελικό «βραχιόλι» δεν πιάνει τα λόγια, παρά μόνο την κίνηση. Προβλήματα αξεπέραστα αντιμετωπίζει και στο κόμμα του, απ' όπου τώρα τελευταία του προσφέρονται πολύτιμα ποικίλματα.

Σαν τον Ατλαντα κρατάει ο Σαμαράς την Ελλάδα όρθια. Αν, ο μη γένοιτο, έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτά που λέει, θα έχει εκτροχιαστεί το άρμα που λέγεται Ελλάδα δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος την ώρα που έπαιρνε μια μικρή ανάσα από τις αλλεπάλληλες όσο και επίμοχθες φωτογραφήσεις ρυζιών, μακαρονιών και αλευριών στις οποίες επιδίδεται συστηματικώς. Του φόρεσε, μάλιστα, χαλκάδες σε χέρια και ποδάρια, μην τυχόν μετακινηθεί και χάσουμε τη χώρα απ' τα μάτια μας. Με τόσο βάρος που κουβαλάει στις πλάτες του ο Αντωνάκης δεν του μένει κουράγιο να βγει στην πιάτσα για να γυρέψει τους 180. Ασε που φοβάται μήπως του βάλουν κι αυτοί νέα βραχιόλια.

ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου