Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Του Κοσμά Ηλιάδη


Μερικώς ευχαριστημένοι:

Ο Τσίπρας είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι νίκησε, αλλά δεν πήρε την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Ο Σαμαράς είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι δεν έπαθε πανωλεθρία. Έχασε μόνο δυο μονάδες από τις εκλογές του δυο χιλιάδες δώδεκα. Δεν βλέπει πως ο Σύριζα είναι οκτώμισι μονάδες μπροστά; Δεν βλέπει, πως ο παλιός συνεταίρος του Κουβέλης, χάθηκε από τα έδρανα της βουλής; Δεν βλέπει, πως ο συνεταίρος του Βενιζέλος, πλησιάζει τα όρια της ανυπαρξίας;

Ο έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι ήρθε τρίτος στη βουλή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν έλαβε. Ως εκ τούτου, το όνειρό του να τους κρεμάσει όλους στην πλατεία συντάγματος, παραμένει εισέτι ανεκπλήρωτο.

Το παιδί των καναλιών είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι μπαίνει στη βουλή με μεγάλα ποσοστά, αλλά δεν καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Διότι δεν τον θέλει στην κυβέρνηση ο Σύριζα. Μωρέ καημός κι αυτός, να θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο παντού και να συναντάει την στείρα άρνηση;

Ο Καμένος είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι μπήκε στη βουλή με καλά ποσοστά, μπαίνει στην συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, αλλά δεν ξεπέρασε το ποτάμι.

Ο Κουτσούμπας είναι ευχαριστημένος, διότι ανέβασε τα ποσοστά του, έκοψε την αυτοδυναμία του Σύριζα, αλλά δεν μπόρεσε να εμποδίσει την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου.

Ο Βενιζέλος είναι μερικώς ευχαριστημένος, διότι ναι μεν σώθηκε το ΠΑΣΟΚ είναι στη βουλή, διότι ο Γιωργάκης δεν θα είναι στα έδρανα της βουλής, να τον απειλεί με δημοψήφισμα, όμως νοιώθει κάτι σαν διακοσμητικός, που είναι τα μεγαλεία, αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών στην συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά; Στην πρώτη περιφέρεια Θεσσαλονίκης, λέγεται πως το ΠΑΣΟΚ πήρε λιγότερες ψήφους, από τον Λεβέντη.

Αυτά, ως προς την επτακομματική βουλή.

Κατά τα άλλα, τα ίδια. Τα Σοβιέτ δεν ήρθαν προς τα εδώ, άλλωστε από πού να ξεκινούσαν; Ποια Σοβιέτ, υπάρχουν Σοβιέτ; Ή είναι ανιστόρητος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ή ξέρει κάτι παραπάνω, που εμείς οι απληροφόρητοι δεν το γνωρίζουμε. Εκτός, λέω εκτός, αν ήρθαν οι μπολσεβίκοι και δεν το πήραμε χαμπάρι. Αν ήρθαν βέβαια, αυτός με το κόμμα του θα κρατήσει τη θέση των μενσεβίκων.

Αφού μπήκαν όλοι στη βουλή, ο πρόεδρος της έδωσε την εντολή, ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ποιος ήταν ο τελευταίος; Ποιος έκλεισε βιαστικά την πόρτα, με το φόβο μη φανεί ξαφνικά από το πουθενά, ο Γιωργάκης; Μα φυσικά ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν; Ο Βενιζέλος, έκλεισε την πόρτα!

Υ.Γ. Μια πολύ καθημερινή Τρίτη. Δεν πέσανε μετεωρίτες, δεν επήλθε κάποια καταστροφή. Δεν φάνηκαν οι μπολσεβίκοι.

Αν και «οι βάρβαροι θα ήταν κάποια λύση». Καβάφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου