Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι «θύλακες» δέρνουν ακόμα...

Γιάννης Μπασκάκης 

25 αιματηρά χτυπήματα, όπως αποκαλύπτουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», δέχτηκε από δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ο 30χρονος Νουρέντ Μίσα, κατά τη διάρκεια «τυπικού ελέγχου» το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου

Πόσα τραύματα από αστυνομικό κλομπ μπορεί να υποστεί ένα ανθρώπινο κορμί; Στην περίπτωση του Νουρέντ Μίσα από την Αλγερία πάνω από 25! Τόσες φορές τον χτύπησαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας. Ηταν απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου, όταν οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 30χρονο Νουρέντ Μίσα στη συμβολή των οδών Αισχύλου και Ευριπίδου και αποφάσισαν να τον ελέγξουν.

Τελικά, τον ακινητοποίησαν λίγα μέτρα πιο κάτω, μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Σύμφωνα με το τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από τον συλληφθέντα μία σακούλα, η οποία περιείχε 110 αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 150 γραμμαρίων. Ο ίδιος ο μετανάστης αρνείται ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του.

Αγριος ξυλοδαρμός


Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» η δικηγόρος του θύματος, Μαρία Πετράκη, ο Νουρέντ Μίσα είχε φτάσει στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη μόλις το πρωί της ίδιας μέρας και το απόγευμα δέχτηκε τον ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς, ο οποίος του άφησε βαθιές ουλές σε όλο του το κορμί και πονοκεφάλους από τα χτυπήματα που του κατάφεραν στο κεφάλι, ενώ μετά τη σύλληψή του δεν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, ο ανακριτής του 26ου τακτικού τμήματος ζητά στις 20/2/2015 από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη των αστυνομικών. Ο ανακριτής διαπίστωσε ότι συντρέχει λόγος αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης μετά την κατάθεση του Νουρέντ Μίσα ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν του προκάλεσαν πολλαπλές σωματικές κακώσεις με κλομπ στο στέρνο, στην πλάτη και στα πόδια, για να πιεστεί να ομολογήσει ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν ήταν δικά του, αλλά και έχοντας ο ίδιος ο ανακριτής δει με τα μάτια του τα σημάδια από τις κακώσεις στο σώμα του μετανάστη. Τα σημάδια αυτά είναι παραπάνω από εμφανή και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.».

«Οι αστυνομικοί αυτοί ήθελαν να δικάσουν μόνοι τους τον αλλοδαπό που συνέλαβαν; Τόσο λίγη εμπιστοσύνη έχουν στη Δικαιοσύνη ή τόσο μίσος και προκατάληψη έχουν εναντίον των αλλοδαπών ούτως, ώστε να μην ελέγχουν τις πράξεις τους;» διερωτάται η Μ. Πετράκη και σημειώνει: «Πότε επιτέλους θα πάψουν να αγνοούν τους νόμους που πρόσφατα ψήφισε η Ελλάδα για την απαγόρευση των βασανιστηρίων, βάσει διεθνούς απαγόρευσης;»...

ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου