Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πορεία κατοίκων στις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη - Αντισυγκέντρωση μεταλλωρύχων

Κοινωνία


Μικρής έκτασης επεισόδια και μία προσαγωγή νωρίτερα στις Σκουριές Χαλκιδικής, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός και απωθήθηκαν από την αστυνομία. Ο προσαχθέντας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου. Αντισυγκέντρωση πραγματοποίησαν και εργαζόμενοι της εταιρείας.

14:52 Πριν λίγη ώρα η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή διαδηλωτή την στιγμή που η διαδήλωση είχε φτάσει στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή έγινε αναίτια χωρίς να έχει συμβεί κάποιο επεισόδιο.

Στο βουνό έχει φτάσει η πορεία των κατοίκων που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού όπου έχουν συναντήσει κλούβες των ΜΑΤ. Αρχικά οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν παρά το κρύο στο κόμβο της Μεγάλης Παναγιάςκαι στη συνέχεια πλησίασαν από πλάγιο δρόμο το βουνό. Την ίδια στιγμή στο Χονδρό Δένδρο πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός κατηγορούν τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη για εμπαιγμό καθώς όπως λένε η κυβέρνηση προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους και προαναγγέλλουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στα χωριά , στα εργοτάξια και στα Υπουργικά Γραφεία.

"Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

"Άμεση παύση εργασιών - Να σταματήσει τώρα η καταστροφή.

Κανένα τετελεσμένο για την Eldorado - Για να μπορέσει η περιοχή να γίνει αξιοβίωτη.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των 350 αγωνιστών " αναφέρουν στο κάλεσμά τους για την σημερινή πορεία οι κάτοικοι που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του Κακάβου από τις  εργασίες της εταιρείας.

Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου