Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (Σπίθα Κορομηλιάς)

Κοσμάς Ηλιάδης


Εισέρχεται στο σπίτι σου, χωρίς να δώσει σημασία, στις παντόφλες που κρατάς στα χέρια σου, για να του τις δώσεις, να τις φορέσει, στρογγυλοκάθεται στο σαλόνι σου. Πριν προλάβεις να ρωτήσεις το λόγο της επίσκεψης, τι προτιμάει να του σερβίρεις, αποκαθηλώνει τις φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων, τις αντικαθιστά με άλλες άσχετες, της αρεσκείας του. Αυτό κι’ αν είναι κατάχρηση φιλοξενίας.

Φίλος εκ φιλοξενίας. Πες πως το χρονολόγιο σου, είναι κάτι δικό σου, σαν το σαλόνι του σπιτιού σου. Πες πως δεν το φροντίζεις όσο πρέπει, λόγω άγνοιας ή τεμπελιάς. Έχεις φίλους αρκετούς. Κάποιοι από αυτούς, θεωρούνται από μόνοι τους, δίχως να τους έχεις δώσει το δικαίωμα, περισσότερο «φίλοι» από τους άλλους.

Με αυτό δικαίωμα υπό μάλης, μπαίνουν στο χρονολόγιό σου και αλωνίζουν. Ένας βάζει τη σημαία του ολυμπιακού, άλλος του παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Με αυτά και με αυτά, συμβαίνει το εξής παράλογο:

Το πρωί να εμφανίζομαι ως φίλαθλος ολυμπιακού, το απόγευμα ως φίλαθλος παναθηναϊκού, την άλλη μέρα το πρωί ως φίλαθλος Άνω Ραχούλας και το απόγευμα της ίδιας μέρας, ως φίλαθλος Κάτω Ραχούλας.

Δεν γνωρίζω την τεχνολογία, που θα μου έδινε τη δυνατότητα, να στείλω όλους αυτούς, στην ομάδα που αγαπάνε. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση:

α) Κάποιος καλός φίλος, να σβήσει αυτά τα σήματα από το χρονολόγιό μου.

β) Φίλοι και «φίλοι» αφήστε ήσυχο το χρονολόγιό μου. Αν δεν είστε κολλημένοι, μην ανεβάζετε άλλη φορά κάποιο σήμα, της αγαπημένης σας ομάδας στο δικό μου χρονολόγιο. Αφήστε το χρονολόγιό μου στην ησυχία του.

Αγαπάω κάποια ομάδα. Αγαπάω την Σπίθα Κορομηλιάς.

Εντάξει, μη μου πεις, τρέχα γύρευε. Ούτε να λαχανιάζεις, τρέχοντας, μήτε να κουράζεσαι, γυρεύοντας. Για λόγους δικαιοσύνης και αμοιβαιότητας, ούτε το σήμα αυτής της ομάδας θέλω στο χρονολόγιό μου. Μην ψάχνετε για το σήμα, της Σπίθας Κορομηλιάς, δεν θα το βρείτε, πουθενά. Και το τελευταίο, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου