Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ήθελαν να θάψουν την Ελληνική Αριστερά με τα Μνημόνια, αλλά δεν τους βγαίνει.....

Του Σπύρου Γουδέβενου και του Χρήστου Σιούλα       


Η επιβολή μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα, δεν ήταν απλά μία σειρά τυχαίων μέτρων, αλλά οργανωμένων πολιτικών που θα οδηγούσαν στην κινεζοποίηση της χώρας και του εργατικού δυναμικού της. Βασικό εργαλείο για να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός, ήταν η εξαφάνιση της Ελληνικής Αριστεράς. Και αν το ΚΚΕ δεν προκαλούσε κάποια ανησυχία στο σύστημα, λόγω του έμπρακτου συμβιβασμού του, τα τελευταία χρόνια, σε ρόλο κομπάρσου,από το 2008 ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, με τον ελπιδοφόρο Αλέξη Τσίπρα φάνταζε ως μία εν δυνάμει προοπτική για τον κόσμο της εργασίας, στον τόπο. Έτσι, έπρεπε να χτυπηθεί, και χτυπήθηκε έτσι:

1. Το 2008, με αφορμή τα "Δεκεμβριανά" ακολούθησε η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους μπάχαλους, και την κοινωνική αναστάτωση και βέβαια, ήταν αυτός που το 2010, "έκαψε την Marfin", και άλλα τέρατα. Δεν έπιασαν αυτά....

2. Με τα Μνημόνια να έρχονται το 2010, κάνουν την καθοριστική κίνηση.....Διασπούν ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση των ανανεωτικών του Φώτη Κουβέλη, τους οποίους αβαντάρουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές του 2012, υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έβαζε το θέμα της "κυβέρνησης της Αριστεράς", και το "Καμιά Θυσία για το Ευρώ", που σήμαινε απλά, τέρμα η επιβολή μνημονίων με δέλεαρ τον μονόδρομο της παραμονής το ευρώ! Ούτε αυτά έπιασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας!

3. Μετά τον Ιούνιο του 2012, με τον Σαμαρά να φέρνει σκληρό Μνημόνιο, ήταν αναμενόμενο ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε αργά ή γρήγορα στην εξουσία. Έτσι, άρχισε να λειτουργεί στο περιβάλλον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο "εσωτερικός εχθρός"....Λογικές ότι το 2012 δεν κέρδισε τις εκλογές γιατί τρόμαξε τον κόσμο, έπειθαν τον Αλέξη Τσίπρα, που υποτίμησε ένα 25% που κέρδισε, σε 2 μήνες, όταν τότε ΣΥΡΙΖΑ σήμαινε ρήξη με την Ευρωζώνη, κατά τα λεγόμενα του εγχώριου πολιτικού συστήματος και δανειστών. Έτσι από τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγύλευε τις θέσεις τους, θέλοντας να πείσει ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια, χωρίς να τα σπάσουμε με το  Ευρωπαϊκό Ιερατείο, με υποχωρήσεις σε πολλά θέματα πέραν των οικονομικών. Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με τις συνεδριακές του θέσεις, επέμενε, ότι πρώτα από όλα, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

4. Και τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ "βλέπει" το ΜΑΞΙΜΟΥ...Ο Αλέξης Τσίπρας "πείθεται" από τον "εσωτερικό εχθρό", ότι δεν θα την πολυκαταργήσει την λιτότητα, θα πάρει πίσω ότι μπορεί από άδικους νόμους, θα φέρει και κάποιους νέους μνημονιακούς νόμους, και έτσι θα βαδίσει το πρώτο καιρό. Για να μην δημιουργούμε ήρωες, αυτής της λογικής ήταν και ο Γιάννης Βαρουφάκης, και με αυτή τη λογική θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό έλαβαν, Πανούσηδες, Σαγιάδες, Παπαντωνόπουλοι και Πάκηδες. Αλλά ακόμα και η λιγότερη λιτότητα, ενόχλησε την Μέρκελ, που ξέρει καλά ότι σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης, υποχωρήσεις στην αφαίμαξη της εργατικής τάξης δεν επιτρέπονται, και έτσι με πολλές παλινωδίες, ο Τσίπρας, "πείστηκε" από τους γνωστούς κύκλους του Μαξίμου, ότι το Μνημόνιο 3 είναι μονόδρομος!

5. Το σύστημα της εγχώριας ολιγαρχίας και των δανειστών έκανε πάρτι......Τελείωσε την Ελληνική Αριστερά νόμιζε! Και δεν είναι τυχαίες δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, ότι παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα γκρινιάξουν αλλά στο τέλος θα ψηφίσουν το Μνημόνιο 3, όλοι... Ο σοκαρισμένος, από την μεγάλη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, κόσμος θα κλεινόταν σπίτι του, έχοντας μία βουλή που θα τον έχει προδώσει....Τα Μνημόνια θα εφαρμοζόντουσαν με απίστευτη πλέον ευκολία! 

Αλλά πάλι έχασαν!

Δεν λογάριασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν ήταν μεν αρχηγικό κόμμα, και κυρίως ακόμα ένα μεγάλο μέρος του, ακόμα και αυτών που ονομαζόντουσαν "Προεδρικοί", ήταν σύντροφοι με αριστερή παιδεία και στο κάτω-κάτω με αριστερά αρχίδια, με αναφορά στον κόσμο της εργασίας που Μνημόνια εξαθλίωσης του λαού δεν θα δεχόντουσαν! 

Έτσι πολλοί βουλευτές δεν θα ψηφίσουν απόψε, αλλά το κυριότερο είναι ότι η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είπε.."ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ!"...

Ηττηθήκαμε μεν, αλλά δεν αφανιστήκαμε όπως θα ήθελε η ντόπια ολιγαρχία, και βλέπουμε σήμερα τα κανάλια της διαπλοκής να "χαϊδεύουν" την αποπροσανατολισμένη ηγεσία μας, και να εξαπολύουν μύδρους εναντίον της Ζωής, του Μηλιού, του Λαφαζάνη, του Ρινάλντι. Τρέμουν, που βλέπουν ότι εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ξεπηδά κάτι πολύ πιο ριζοσπαστικό που θα σαρώσει την ελληνική κοινωνία και ίσως όλη την Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου