Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

“Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”

Άβα Μπουλούμπαση


Ζω σε ένα μικρό χωριό στον βορειοανατολικό ΤαΫγετο, που ζει βασικά από τους αγρότες. Κοινωνία συντηρητική αλλά περήφανη, με ιδιόρρυθμα πολιτικά αντανακλαστικά...

Σαν παλιό κεφαλοχώρι της περιοχής, έχει μια υποτυπώδη σήμερα αγορά που πασχίζει να επιβιώσει, μαζί με τους ανθρώπους της.

Η κατάργηση πολλών υπηρεσιών (ειρηνοδικείο, αστυνομικό τμήμα) και η υποβάθμιση (Κέντρο Υγείας και Ταχυδρομείο), σηματοδοτούν τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο της 6ετούς κρίσης. Κατάσταση στην οποία έρχεται να προστεθεί η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, με προφανή αρνητικά αποτελέσματα και για τους μόνιμους ενήλικες-υπερήλικες κατοίκους, αλλά και για τη νεολαία που αντικειμενικά στερείται το στοιχειώδες δικαίωμα να πάει φροντιστήριο για να διεκδικήσει μια θέση στην Ανώτατη Παιδεία.

Οι συμπατριώτες μας όμως δεν το βάζουν κάτω. Αγωνίζονται, συσπειρώνονται, διεκδικούν.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου ιδρύθηκε το 1933, και από τότε πασχίζει να σταθεί δίπλα στην κοινωνία,δίνοντας το παρόν στις συλλογικές προσπάθειες. ΄Οπως παλιότερα, σε εποχές που νομίζαμε πως έχουν πια περάσει, έτσι και τώρα συμμετέχουμε στις δίκαιες αγροτικές και επαγγελματικές κινητοποιήσεις.

Επειδή στηριζόμαστε στην αγροτική παραγωγή, θεωρήσαμε καθήκον μας να παρευρεθούμε στις κινητοποιήσεις του νομού μας, που συσπειρώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ανέργων, νεολαίων και συνταξιούχων, εμποροεπαγγελματιών, επιστημόνων, και αγροτών του νομού μας.

Έτσι συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε χτες στους Μολάους, ενώνοντας τη φωνή μας με τους αγρότες όλου του νομού (που ΔΕΝ είναι ούτε προνομιούχοι, ούτε ...ψεύτες, ούτε , στην πλειοψηφία τους, «πορτοκαλάδες» ή ακροδεξιοί όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση (μέλη της οποίας όχι πολύ παλιά, στέκονταν στο πλευρό του αγροτικού κόσμου).

Από κει και το βίντεο με το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. αφού..

“Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”... Συνεχίζουμε....



Η εκπρόσωπος του συλλόγου επαγγελματιών από το Καστόρι στην συγκέντρωση των αγροτών στους Μολάους 31/1/2016.
Δημοσιεύτηκε από Συμβαίνει Τώρα στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου