Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αφού αυτός δεν θέλει το Hot Spot, εγώ πρέπει να το θέλω με λύσσα

Πιτσιρίκος


Κάτοικοι της Κω αντιδρούν στην δημιουργία Hot Spot για τους πρόσφυγες στο νησί τους. Αμέσως, οι κάτοικοι της Κω βαφτίζονται «χρυσαυγίτες» από διάφορους «προοδευτικούς», οι οποίοι θέλουν το Hot Spot για τους πρόσφυγες στην Κω, επειδή δεν το θέλουν κάποιοι κάτοικοι της Κω.

Συγγνώμη, το Hot Spot για τους πρόσφυγες στην Κω θα σταματήσει τους πρόσφυγες από το να πνίγονται; Όχι.

Είσαι βέβαιος πως οι πρόσφυγες θα μένουν στο Hot Spot 72 ώρες και πως το Hot Spot δεν θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης; Όχι.

Οι πρόσφυγες φτάνουν στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου με βάρκες επειδή το επιθυμούν; Όχι, δεν έχουν άλλον τρόπο να διαφύγουν.

Οι πρόσφυγες θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα; Όχι, θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά, για να το κάνουν αυτό, πρέπει να περάσουν από την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο τους, δεν είναι ο προορισμός τους.

Όποιος αισθάνεται πολύ προοδευτικός σε αυτή τη χώρα, να ζητήσει να πέσει ο φράχτης του Έβρου τώρα, ώστε να περνούν οι πρόσφυγες χωρίς να κινδυνεύουν να πνιγούν.

Όποιος αισθάνεται πολύ προοδευτικός σε αυτή τη χώρα, να ζητήσει οι πρόσφυγες να πηγαίνουν όπου επιθυμούν. Οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες, για να μένουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όποιος αισθάνεται πολύ προοδευτικός να ζητήσει να πάψουν οι πρόσφυγες να είναι εμπόρευμα για να οικονομούν οι επιτήδειοι και να ικανοποιούνται οι φαντασιώσεις κάποιων άλλων για δόξα και Νόμπελ.

Όποιος αισθάνεται πολύ προοδευτικός σε αυτή τη χώρα να ζητήσει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τους πρόσφυγες τους δημιουργεί ο πόλεμος.

Όποιος αισθάνεται πολύ προοδευτικός σε αυτή τη χώρα, ας βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει.

Δεν είμαστε εμείς -με τις αποψάρες μας από τους καναπέδες μας- το θέμα αυτή της υπόθεσης.

Το θέμα αυτής της υπόθεσης είναι οι πρόσφυγες και η ασφάλειά τους.

Οι πρόσφυγες πνίγονται, όχι εμείς.

(Ειλικρινά με εντυπωσιάζει η βλακεία αυτών που αρέσκονται στο να βλέπουν φασίστες παντού, για να αισθανθούν οι ίδιοι ανώτεροι. Δεν τους νοιάζει για τους πρόσφυγες. Καθόλου. Θέλουν φασίστες, για να λένε οι ίδιοι πόσο αντιφασίστες είναι. Άρα, έχουν ανάγκη τους φασίστες για να υπάρχουν αυτοί. Χωρίς φασίστες, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.)

(Λυπάμαι πολύ που πριν από μερικούς μήνες λέγαμε πόσα πράγματα θα κάναμε για να πέσει ο φράχτης του Έβρου αλλά τελικά δεν κάναμε τίποτα και συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας -για το ποιος είναι πιο «σπουδαίος»-, ενώ οι πρόσφυγες συνεχίζουν να πνίγονται.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου