Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ! Προσοχή στο… γορίλα

Δάνης Παπαβασιλείου


Τις τελευταίες μέρες, μετά την ψήφιση του τελευταίου εκτρωματικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, παρακολουθούμε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ανοησίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που λένε ότι τους κατέβει, χωρίς να λογαριάζουν σε ποιους απευθύνονται.

Κάναμε μια μικρή σταχυολόγηση:

Εδώ ο βουλευτής Δημαράς «θρηνεί», γιατί θα ψηφίσει υπέρ της καταστροφής της πατρίδας του, επειδή δεν έχει… εναλλακτική και επειδή δεν θέλει να την καταστρέψουν οι… «άλλοι»!


Εδώ η βουλευτής Βαγενά αποδεικνύει πόσο μικρό, και επομένως πόσο εύκολο, είναι το διάστημα των ενενήντα εννέα χρόνων (της νέας σκλαβιάς στους δανειστές), μπροστά στα τετρακόσια χρόνια της τουρκοκρατίας!


Ακολουθεί η βουλευτής Θεοπεφτάτου, η οποία αποκαλύπτει ότι οι μόνοι που επιβαρύνονται από τη φορολογία της κυβέρνησης, είναι όσοι παραμένουν δέσμιοι του τριπλού πάθους για: ποτό, τσιγάρο και… καφέ!


Τον κύκλο κλείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος καταγγέλλει ως εγκληματική και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία ο ίδιος και οι βουλευτές του κόμματος του ψήφισαν το προηγούμενο βράδυ στη Βουλή…


Φυσικά, είναι δικαίωμα του καθενός να υποτιμά όσο ο ίδιος θέλει τη νοημοσύνη του κόσμου. Μόνο που στην περίπτωση μας δεν έχουμε μια παρέα στο καφενείο της γειτονιάς όπου ο καθένας μπορεί να λέει τη μαλακία του, αφού δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και δεν ανέλαβε να σώσει κανέναν. Μιλάμε για βουλευτές και μάλιστα βουλευτές των κομμάτων που συγκυβερνούν, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό υποσχόμενοι ότι θα τον σώσουν. Μιλάμε για βουλευτές που αν δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος από τη συμμετοχή στους στο έγκλημα, μπορούν κάλλιστα να παραιτηθούν και όχι να παπαρολογούν.

Και κάτι ακόμα. Ο μεγάλος Γάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μπρασένς, έγραψε ένα εξαιρετικό τραγούδι, με τίτλο «Le gorille», όπου ένας γορίλας, μετά από χρόνια εκμετάλλευσης και εξευτελισμού, σπάει τα δεσμά του και πιάνει στο κυνήγι αυτούς που τον εκμεταλλεύθηκαν και τον ατίμωσαν, πιάνει έναν απ’ αυτούς, το δικαστή και…

Ακούστε εδώ την ιστορία του γορίλα στην πιστή διασκευή του τραγουδιού από τους «Συνήθεις Υπόπτους»


Το τραγούδι επέχει θέση προειδοποίησης για αυτούς που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το λαό σαν το γορίλα του τσίρκου…

Ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου