Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αριστερά και πισώπλατη η μαχαιριά...

Ισίδωρος Νερούτσος


Το άρθρο αυτό γράφτηκε το 2012. Τότε που γεννιόταν η ελπίδα. Ορισμένα από τα γραφόμενα, κατέρρευσαν, κάτω από την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων του ηγέτη, αλλά και πολλών μελών του κόμματος της άλλοτε «ριζοσπαστικής αριστεράς». Βαριά η μαχαιριά στα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα του Ελληνικού πληθυσμού, Τώρα στην εξωχώρια offshore κυβέρνηση, βρίσκονται νέοι και παλιοί εξωχώριοι υπάλληλοι, που ακολουθούν πιστά τα βήματα των παλαιότερων υπαλλήλων, των μεγάλων αφεντάδων, της μεγάλης στάνης των προβάτων. Ευνόητο είναι ότι τα πρόβατα είμαστε εμείς όλοι οι απλοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι.

Σας ψηφίζω, όμως μη μας προδώσετε


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο σπουδαίος ηγέτης, που χρειαζότανε η αριστερά. Νέος, με ευρύ ορίζοντα σκέψης. Δεινός ρήτορας, ωραία παρουσία και το σπουδαιότερο ακούει και προσέχει τις σκέψεις και παρατηρήσεις των άλλων, όσο «ασήμαντοι» και αν είναι και διδάσκεται από τα λάθη του.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι μόνο η αρχή.


Εμείς στην αριστερά δεν καταλαμβανόμαστε από προσωπολατρία.

  • Ξέρουμε ότι η ηγεσία παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία, για μετασχηματισμό των λόγων και υποσχέσεων, σε έργα.
  • Ξέρουμε ότι δεν παλεύουμε χρόνια πολλά, για ανάδειξη κάποιων προσώπων, αλλά για το καλό όλου του λαού μας.
  • Ξέρουμε ότι ο σωτήρας είναι ένας κι’αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση καθενός.

Ο λαός μας κατασυκοφαντήθηκε και χτυπήθηκε από εκείνους που ευεργετήθηκαν. Απαράδεκτο και εξοργιστικό. Ο λαός μας έγινε πειραματόζωο, από τα αρπακτικά της παγκόσμιας οικονομικής και στρατιωτικής δικτατορίας. Με αρμονική συνεργασία με τους ντόπιους υποτελείς. Όρθωσε όμως ανάστημα και ανέτρεψε τις προσδοκίες τους. Έδειξε ότι λάθος λαό διάλεξαν για το πείραμά τους. Έδειξε το δρόμο της λευτεριάς, για άλλη μια φορά στους καταπιεσμένους αδελφούς λαούς της Ευρώπης.

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.


Επαναλαμβάνει απέναντι στους ισχυρούς, τον άθλο των 300, του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας. Της Εθνικής αντίστασης. Υπερβολές; δεν νομίζω. Μπορεί να αναδείχθηκε και κάποια δύναμη, που καμία σχέση έχει με το Ελληνικό πνεύμα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας και ας ανεμίζει ελληνικά λάβαρα, Είναι κάλπικα. Τους Έλληνες, κανένας τύραννος κανένας Χίτλερ δεν μπορεί να τους τραβήξει από την μύτη. Ο αγώνας του λαού μας συνεχίζεται και βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Τις εκλογές τις κέρδισε ο λαός.


«Σας ψηφίζω, όμως μη μας προδώσετε, δεν το αντέχουμε άλλο» ήταν οι λέξεις που μας έλεγαν γυναίκες και άντρες που έφταναν στα εκλογικά τμήματα. Αυτές οι λέξεις καρφώθηκαν βαθιά μες την καρδιά μας. Πόσο δίκιο έχει ο κόσμος! Ας γίνει από σήμερα νέο ξεκίνημα, όχι επανάπαυση. Γιατί ο δρόμος της δικαίωσης, είναι δύσκολος και απαιτεί κόπο, προσωπικές θυσίες, αναγκαίες συγκρούσεις.

Εμείς στην Δημοκρατική Κοινωνιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους συμμάχους και τον λαό, θα συνεχίσουμε τον δρόμο, που μας έδειξαν οι πρόγονοί μας, η μεγαλειώδης εθνική αντίσταση, ο αντιδικτατορικός αγώνας, οι κοινωνικοί αγώνες, τα κινήματα στις πλατείες, για μια Ελλάδα και ένα κόσμο πραγματικής Δημοκρατίας, κοινωνικής Δικαιοσύνης, πολιτισμού, αξιοπρέπειας στην εργασία, απαλλαγής από φόβο και ένδεια, για ανθρωπισμό, αλληλεγγύη και απόλυτο σεβασμό στην μητέρα γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου