Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

«Υιοθετώ – Δεν αγοράζω»: Σήμερα η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

Κοινωνία


Με σύνθημα «Υιοθετώ – Δεν αγοράζω» συνδιοργανώνεται σήμερα Κυριακή (11 με 3το μεσημέρι) στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (πρώην Μπαρουτάδικο) από τέσσερις φιλοζωικούς συλλόγους των δυτικών προαστίων και τον Δήμο, η πρώτη μεγάλη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτή την γιορτή -που θέλουμε να την καθιερώσουμε -να αναπτυχθεί και μια διαφορετική κουλτούρα στους συνανθρώπους μας σε ότι αφορά την υιοθεσία αδέσποτων ζώων», αναφέρει η Πρόεδρος του Σωματείου Φιλόζωων Χαϊδαρίου Κατερίνα Κούνουπα.

«Έχει μεγάλη διαφορά να βλέπεις ένα ζωάκι σε φωτογραφία από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για παράδειγμα και αλλιώς όταν το βλέπεις από κοντά».

Τα ζωάκια θα συνοδεύονται από τους εθελοντές, ο κόσμος θα μπορεί να τα βλέπει και να επιλέγει κάποιο αν το επιθυμεί, ωστόσο η διαδικασία της υιοθεσίας θα προχωρά τις επόμενες μέρες, καθώς όπως εξηγεί η κ. Κούνουπα, θα πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία των υποψήφιων ιδιοκτητών.

Πρόκειται για σκυλάκια διαφόρων ρατσών και ηλικιών, από κουταβάκια, μέχρι και μεγάλης ηλικίας ταλαιπωρημένα σκυλιά, που αναζητούν ένα σπίτι, μια νέα οικογένει

Οι υιοθεσίες των ζώων άλλωστε, βάσει του νόμου, γίνονται κυρίως μέσω των δήμων, με τα φιλοζωικά σωματεία να συνεπικουρούν.

Ρ-Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου