Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Λέμε ΝΑΙ στο ρατσισμό

by To Skouliki Tom


Ηχηρό ΝΑΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία λένε οι Έλληνες, αφού, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού οργανισμού Pew, είμαστε οι πιο ρατσιστές από όλους τους Ευρωπαίους απέναντι στους Εβραίους, τους Ρομά και τους μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, αρνητική άποψη για τους Εβραίους έχει το 55% των Ελλήνων, το 67% για τους Ρομά και το 65% για τους μουσουλμάνους, ενώ το 100% των Ελλήνων δεν αντέχει ούτε τα άντερά του.

Επιπλέον, το 55% των Ελλήνων θεωρούν ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, το 72% ότι έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές και το 30% ότι οι πρόσφυγες ευθύνονται περισσότερο από τους άλλους για την εγκληματικότητα.

Ποιοι σας απειλούν με τρομοκρατικό χτύπημα ρε ζώα; Οι κυνηγημένοι από τους τρομοκράτες;

Kαι ποιες δουλειές; Αυτές που δεν υπάρχουν;

Ρε δεν πα οι εκαντοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν από την Ελλάδα και οι 57.000 που έχουν εγκλωβιστεί εδώ να μην έχουν προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, δεν πα να αποδεικνύεται ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι πολίτες των χωρών που δέχτηκαν τα χτυπήματα, δεν πα να μαντρώνουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα κράτησης μακριά από τις πόλεις, ο μαλάκας ο Έλληνας εκεί, το χαβά του.

Μην τυχόν και μείνει πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη - Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ολλανδία σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά.

Έτσι είναι το σωστό. Ή Μένουμε Ευρώπη ή δε μένουμε.

Μα καλά, εμείς δεν ήμασταν υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης; Δεν είχαμε να περηφανευόμαστε για το τιτάνιο κύμα αλληλεγγύης των περασμένων μηνών;

Τι μας λένε τώρα οι Αμερικάνοι; Γιατί έρχονται να γκρεμίσουν το μύθο;

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες, λέει, είναι οι πιο αυστηροί όσον αφορά στα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος για να θεωρείται Έλληνας.

Ποιος θέλει να θεωρείται Έλληνας ρε γιδοβοσκοί; Ούτε οι πρόσφυγες δε θέλουν να μείνουν εδώ. Δε σας θεωρούν καν Ευρωπαίους.

Να φύγουμε από εδώ να πάμε στην Ευρώπη θέλουμε, λένε.

Σε άλλα νέα, σήμερα το πρωί - επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΑΤ έσπασαν και εκκένωσαν 3 καταλήψεις που στέγαζαν πρόσφυγες. Η μία γκρεμίστηκε ήδη.

"Το κίνημα αλληλεγγύης δε θα πτοηθεί", είδα να γράφουν σύντροφοι αλληλέγγυοι.

Ποιο κίνημα, ρε κατακαημένοι; Ξέρετε τι σημαίνει κίνημα ή το κοτσάρετε σε οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεστε;

Δεν υπάρχει κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει και κανενός άλλου είδους κίνημα, εκτός από το κίνημα της αδιαφορίας και του να κοιτάξω να βολέψω την κωλάρα μου.

Εμείς κι εμείς είμαστε που ασχολούμαστε ακόμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία συγκινήθηκε 1-2 μήνες από τα νεκρά παιδάκια, έκλαψε γοερά στο facebook για το δράμα των προσφύγων κι αυτό ήταν όλο.

Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτό του είπε η τηλεόραση. Γιατί η Τρέμη και η Κοσιώνη του είπαν να πάει το γάλα και τα μακαρόνια στο Σύνταγμα.

Όταν το προσφυγικό έπαψε να πουλάει και να εξυπηρετεί σκοπιμότητες, έπαψε και ο νοικοκυραίος να ασχολείται.

Μεταξύ σας τα λέτε και χαίρεστε στα facebook και τα twitter. Όπως πάντα. Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου να το γράφω.

Το μισό "κίνημα" που λέτε - μερικές χιλιάδες δηλαδή όλοι κι όλοι - κάνει 3μηνες διακοπές στην Ανάφη και την Ηρακλειά. Ζμπούτσα τους οι πρόσφυγες τώρα που καλοκαίριασε.

Μας υπόσχονται τον τερματισμό ενός πολέμου που δε γίνεται και δε θέλουν να τερματιστεί. Ότι δήθεν το πρόβλημα είναι προσωρινό και ότι οι πρόσφυγες θα επαναπατριστούν. Να επαναπατριστούν πού; Στις βομβαρισμένες και αποδεκατισμένες πατρίδες τους;

Αυτό που απαιτείται είναι άμεση ακύρωση της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Να ανοίξουν τα σύνορα για όλους.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη αυτών των ανθρώπων στις χώρες που τους έχουν δεχτεί.

Ο μόνος δρόμος είναι να ζήσουμε όλοι μαζί.

Ο δρόμος που δείχνουν οι καταλήψεις.

Χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης και χωρίς γκέτο.

Αλλιώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία στρατιών από εξαθλιωμένους που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.

Και είναι θέμα χρόνου μέχρι ο εξαθλιωμένος και κοινωνικά περιθωριοποιημένος να στραφεί εναντίον της κοινωνίας που τον έθεσε στο περιθώριο.

Όχι γιατί είναι τζιχαντιστής.

Ούτε καν για να ζήσει.

Απλώς για να επιβιώσει.

(Ανήθικο δίδαγμα: Πολλοί από εσάς το ξέρουν αλλά το γράφω για όσους δεν έχει τύχει να το δουν. Εδώ και 5 μήνες έχει δημιουργηθεί μέσα από τη σελίδα μας μια ομάδα αλληλεγγύης, η Mano Aperta. Μαγειρεύουμε κάθε ΣΚ για 5 καταλήψεις της Αθήνας. Μπορείτε να συνεισφέρετε. Με 5 ευρώ, με 1 πακέτο φακές, με 1 ώρα από το χρόνο σας. Κι αν δε θέλετε να συνεισφέρετε σε εμάς, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι για να το κάνετε. Για όποιον πραγματικά θέλει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.)

Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου