Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η Ελίτ Μας, Η Μέρκελ Και Το Πακέτο Γιούνκερ (α' μέρος)

Νικόλαος Μπαγιαρτάκης


Τις προάλλες βγήκε ένα δημοσίευμα από το ekriti.gr, όπου πληροφορούσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει τους μετανάστες της στη Κρήτη πάνω από 3.000 τον αριθμό σε πρώτο στάδιο (1). Βγήκε εκπροσωπώντας τη κυβέρνηση ο Υπουργός Μεταναστευτικής (;!;) Πολιτικής, ο Μουζάλας, για να διαψεύσει ως ανυπόστατο, αντιπατριωτικό και εκ του πονηρού το δημοσίευμα αυτό.

Εάν δεν ήταν ο Μουζάλας, ενδεχομένως με κάθε καλή πίστη και θέληση να έπειθε τον καθέναν μας αλλά ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποδείξει το ποιος είναι και δεν χρειάστηκε να τεθεί κάποιο δίλημμα επί της ορθότητας και της εγκυρότητας του. Όπου φυσιολογικά θα πρέπει να απορρέει από την υπεύθυνη θέση που κατέχει και οφείλει να έχει την ανάλογη στάση, φευ (2). Όσοι δεν πίστεψαν τον Υπουργό αλλά αναγνωρίζοντας του τι είναι, εν τέλει δικαιώθηκαν από τη συνέχεια της ιστορίας αυτής.

Μετά από μερικές μέρες παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα το εξής δημοσίευμα από τη Γερμανία και δη από τη σελίδα του Spiegel, όπου αναφερόταν σε εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και το περιεχόμενο του είχε να κάνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού με την Τουρκία, τότε θα εξέταζαν το ενδεχόμενο της ποσόστωσης σε κάθε κράτος της Ε.Ε. σαν ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Ήδη αναφερόταν σε εκείνο το δημοσίευμα ότι υπήρξε θέμα στη ροή της επαναπροώθησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το καλύτερο είναι ότι σε εκείνο το δημοσίευμα αναφερόταν στην κυβέρνηση μας ότι θα την πίεζε οικονομικά, μάλιστα το θράσος των Γερμανών είναι τέτοιο που εκβιάζουν μέσω των ΜΜΕ στα μάτια της διεθνής κοινότητας την χώρα μας, αλλά φυσικά στη εθελόδουλη ελίτ πέρα βρέχει επ’ αυτού (3).

Στη συνέχεια επακολούθησε ένα δημοσίευμα, όπου έδειχνε 36 πρόσφυγες τον αριθμό στη Μύκονο (4). Η κυβέρνηση προσπάθησε να μοιράσει επικοινωνιακές χάντρες και καθρεπτάκια παραπλάνησης στους φορολογούμενους της, σαν να απευθυνόταν σε ιθαγενείς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας. Θέλοντας να μας περάσει το μήνυμα ότι εν τέλει μπορεί να αποδέχτηκε τον εκβιασμό του Βερολίνου για να ξεφορτώσει τους μετανάστες της η Γερμανία στη δική μας χώρα αλλά θα γίνει με δίκαιο τρόπο και θα μοιραστούν σε πλούσιες και φτωχές περιφέρειες.

Φυσικά, δεν τίθεται το ζήτημα ότι σε κάθε μέρος της Ελλάδας που θα μοιραστούν οι εξοστρακισμένοι μετανάστες ότι θα είναι έκαστος περίπου τον αριθμό στους 36 αλλά πολύ παραπάνω από αυτόν τον αριθμό. Αλλά η επικοινωνιακή μπανανόφλουδα ρίχτηκε και όποιος την πάτησε θα φάει τα μούτρα του. Η Γερμανία συμπεριφέρθηκε σαν να είναι η αποθήκη της Ευρώπης η χώρα μας, φυσικά αυτό το θράσος το κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια αντιλαμβανόμενη με του τι έχει απέναντι της.

Η εθελόδουλη ελίτ μας είναι πάντα πρόθυμη και δεν χρειάζεται να αναζητήσει σε άλλη χώρα της Ε.Ε. την λύση στο όποιο ζήτημα την καίει, αλλά κατευθείαν σε εμάς και χωρίς κανέναν όφελος μικρό ή μεγάλο.

Εκ του Δεσμώτη-Μπαγιαρτάκη Νικόλαου του "Νεωτερικού Κράτους - Λεβιάθαν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου