Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Συνεργάτης του Σνόουντεν ζητά να διαγράψουμε τη Yahoo

Κοινωνία


Η Yahoo παρακολουθούσε τα emails εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών για λογαριασμό των αμερικανικών αρχών. Αυτό έγινε μετά από αίτημα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προς τον γίγαντα του Διαδικτύου που δέχθηκε χωρίς δισταγμό να προβεί στις πρωτοφανείς παρακολουθήσεις. Οι πληροφορίες προέρχονται από το Reuters, το οποίο παρουσιάζει την είδηση ως αποκλειστική.

Τον Απρίλιο του 2015, η Washington Post έγραψε ότι «Η Yahoo άρχισε να σαρώνει κρυφά τα εισερχόμενα emails από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, προκειμένου να συμμορφωθεί με την παραγγελία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Η ενέργεια αυτή οδήγησε τουλάχιστον δύο υπαλλήλους της εταιρείας σε παραίτηση, σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Yahoo.»

Η Yahoo ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την είδηση, αλλά ιθύνοντές της δήλωσαν ότι δεν έχει παραβιάσει κανένα νόμο. Με τη σειρά τους, οι άλλοι γίγαντες του Διαδικτύου, η Google, η Microsoft και η Apple ανέφεραν ότι ποτέ δεν είχαν συμμετάσχει σε μια τέτοια παρακολούθηση - ή ακόμα, ότι δεν είχαν λάβει ποτέ αίτηση από τις αμερικανικές αρχές για κάτι τέτοιο.

«Πώς οι αρχές κατάφεραν να σπάσουν την κρυπτογράφηση της Yahoo;» διερωτάται ρητορικά το περιοδικό Wired, και απαντά: Είναι απλό, το έκανε «από μόνη της Yahoo.»

Μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013 για την μαζική παρακολούθηση που ασκείται από την NSA, την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, οι εταιρείες του διαδικτύου έχουν προσπαθήσει να προστατεύσουν τα δεδομένα των χρηστών τους, λέει το περιοδικό. Αλλά οι εταιρείες είτε απέτυχαν να προστατεύσουν τα emails των χρηστών τους είτε οι υπηρεσίες πληροφοριών ζήτησαν κατευθείαν πρόσβαση στο σύστημα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Yahoo με τη συναίνεση της εταιρείας.

Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald που συνεργάστηκε με τον Edward Snowden για τις αποκαλύψεις σχετικά με την NSA, καλεί τώρα τους αναγνώστες του να καταργήσουν το λογαριασμό τους στη Yahoo.

Πηγή: ΑrtiΝews.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου