Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ρε, αλήτες, από ποιους ζητάτε, τι;

Του Κώστα Γιαννιώτη


Θα ‘’επαναστατήσουν’’ πάλι αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με την ‘’απεργία’’, τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη των κορυφαίων συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Εκείνο που χρωματίζει με έντονο τρόπο την πολιτική τους αλητεία και που τους τοποθετεί στο κάδρο της συνεργασίας με τους δωσίλογους ‘’κυβερνώντες’’ και τους κατακτητές-αφεντικά τους, δεν είναι το γεγονός ότι κάπου και πού ρίχνουν και καμιά μπαταριά, έτσι για του κόσμου τα μάτια και για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους!

Το πιο αισχρό, το πιο ύποπτο κομμάτι της ιστορίας, είναι το πλαίσιο των αιτημάτων τα οποία κυριαρχούν στην απεργία που εξαγγέλλουν κάθε φορά και που, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί ούτε το ελάχιστο, οδηγούν -όσους απέμειναν να πιστεύουν ακόμα στις τακτικές τους- στην απογοήτευση και την παραίτηση!

Το μόνο ελεεινό που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να καλέσουν σε απεργία με αίτημα... ‘’Λυπηθείτε μας’’!!

Στο χωριό μου λένε... ‘’ο κόσμος το` χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι’’!

Μιλώ για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας σήμερα!

Όποιος δεν έχει κατανοήσει το πού βρισκόμαστε σήμερα, είναι... ή ηλίθιος ή συνένοχος!

Δεν υπάρχει καμιά άλλη ερμηνεία!

Δεν πρόκειται να σταματήσω να φωνάζω ότι η χώρα βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ και ο αγώνας πρέπει να πάρει το ουσιαστικό του περιεχόμενο.

Να μετατραπεί σε αγώνα για την κινητοποίηση του λαού, με αίτημα και στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους ξένους κατακτητές και την εκδίωξη και τιμωρία όλων των ντόπιων συνεργατών τους!

Αγώνας με ένα και μοναδικό αίτημα : ‘’ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ’’!

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, οποιοδήποτε άλλο αίτημα, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να νομιμοποιεί τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους!

Γιατί όταν αιτείσαι κάτι, αυτό το αίτημα το απευθύνεις προς τη νόμιμη ηγεσία της χώρας!

Όταν όμως είναι πασίδηλο ότι η μοναδική εξουσία αυτού του τόπου βρίσκεται στα χέρια ξένων, που έχουν στο προσκήνιο μαριονέτες και ανδρείκελα σαν... ‘’ελληνική κυβέρνηση’’, τότε, απευθύνοντάς τους αιτήματα, τους νομιμοποιείς!

Δημιουργείς ένα άτυπο είδος... ‘’δεδικασμένου’’! Ένα είδος... ‘’άλλοθι’’, το οποίο αύριο ίσως το επικαλεστούν οι επίορκοι και οι προδότες!

Τη νομιμοποίηση αυτή και το άλλοθι, θα το έχουν παράσχει αυτές οι αλήτικες σημερινές ‘’συνδικαλιστικές ηγεσίες’’!

Τα πολιτικά ρετάλια, όμως, οι καρεκλοκένταυροι αυτών των συνδικαλιστικών ηγεσιών, καμώνονται πως ‘’δεν το βλέπουν’’ αυτό και καλούν την κοινωνία να γίνει ομοίωμά τους!! Συνένοχός τους!

Να θυμούνται όμως!

Τα ελικόπτερα θα γεμίσουν –κατ` επιλογήν- από... ανώτατα στελέχη των κατοχικών δυνάμεων και συνεργατών!

Δεν θα περισσεύει χώρος για πολλούς σαν αυτούς -μεσαίο και κατώτερο υπηρετικό προσωπικό- που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατακτητές, έμμεσα ή άμεσα!!

Σκαμνιά, όμως, έχουμε πολλά! Θα υπάρξει μπόλικος χώρος, για όλους αυτούς!



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου