Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Εξώδικο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ανακαλέσει τα ψεύδη της

Ελλάδα


Καλούμε για ακόμη μία φορά, δημόσια, την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες της περί δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη. Και δηλώνουμε ότι ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού μας είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση των μέσων που του παρέχει η Δικαιοσύνη για να προστατέψει την προσωπική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή του. Το εξώδικο του Λ. Χαραλαμπόπουλου επιδόθηκε προ ολίγου.

Ελπίζαμε ότι αφήνοντας λίγο χρόνο να περάσει, και μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσής μας της 5ης Ιανουαρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνειδητοποιούσε ότι οφείλει να ανακαλέσει τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε εναντίον μας εμφανιζόμενη σε ΜΜΕ. Δεν το έπραξε. Αντιθέτως, εξακολουθεί, με αυξανόμενη ένταση, να διαδίδει από τα ΜΜΕ κατασκευασμένα και ψευδή γεγονότα κατά κύριο λόγο για τον υπεύθυνο έκδοσης του περιοδικού, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και για άλλους συντελεστές του UNFOLLOW, καθώς και για άλλα πρόσωπα που σχετίζονται είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά μαζί μας.

Ως εκ τούτου, καλούμε για ακόμη μία φορά, δημόσια, την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες της περί δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη. Και δηλώνουμε ότι ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού μας είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση των μέσων που του παρέχει η Δικαιοσύνη για να προστατέψει την προσωπική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή του. Το εξώδικο του Λ. Χαραλαμπόπουλου επιδόθηκε προ ολίγου.

Στις πρόσφατες συνεντεύξεις της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πει πολλά και χυδαία, προκειμένου να υποστηρίξει ότι το κομματίδιο του οποίου ηγείται έγινε αντικείμενο επίθεσης από εμάς. Ότι οι επαγγελματίες που δέχτηκαν την πρόταση να παραγάγουν το ένθετο REPORT για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και να κάνουν καθημερινό ραδιόφωνο στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1, «ξεπουλήθηκαν». (Αλήθεια, η ίδια πώς βιοπορίζεται; Μήπως να μας πει κι εμάς, σε περίπτωση που η δική της βιοποριστική τακτική είναι προτιμότερη;) Ότι δήθεν «τους προειδοποίησε» να μην το κάνουν και δεν την άκουσαν. (Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.) Ότι συνεπώς αποτελούν μέρος ενός «συστήματος» που την πολεμά. (Ποιο είναι αυτό το «σύστημα»; Γιατί δεν το κατονομάζει ποτέ; Και, εν πάση περιπτώσει, ποιο «σύστημα» πολεμά κάποια που είναι κάθε μέρα στα ΜΜΕ και λέει ό,τι της κάνει κέφι δίχως αντίλογο; Τόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο πόλεμος;)

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ισχυριστεί, επίσης, ότι έχει ασκήσει μήνυση. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την πιστέψουμε αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα το μάθουμε σύντομα. Αν και όταν κληθούμε από τις αρμόδιες αρχές, θα τοποθετηθούμε. Και η τοποθέτησή μας θα είναι ενδιαφέρουσα.

Έχει, επιπλέον, προσπαθήσει να θολώσει τα νερά σε σχέση με την υπόθεση στην οποία υπήρξε δικηγόρος μας, γεγονότα που αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε μετά τις ανήκουστες επιθέσεις της. Ψεύδεται και ως προς αυτό. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν η κύρια δικηγόρος της αντιδικίας μας με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και το γραφείο της ήταν αυτό που, μετά από επιμονή της, την κράτησε και αφότου η ίδια ανέλαβε την Προεδρία της Βουλής. Ο καθηγητής Ι. Στ. Δεληκωστόπουλος, στον οποίο αναφέρθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή, παραστάθηκε στην πρωτόδικη διαδικασία και μόνον, ως προσωπική χάρη, και ουδέποτε είχε καν φάκελο της υπόθεσης. Αντιθέτως, η ίδια μας κάλεσε μόλις στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου να παραλάβουμε τον φάκελο της υπόθεσής μας από το γραφείο της. Δεν ξέρουμε πώς μια τόσο έγκριτη δικηγόρος φτάνει στο σημείο να χάνει την προθεσμία της έφεσης και να μην αφήνει στον εντολέα της άλλη επιλογή από το να συμβιβαστεί. Δύο πράγματα, ωστόσο, είναι βέβαια: Πρώτον, ο μόνος που κέρδισε από τους χειρισμούς της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν ο αντίδικός μας. Δεύτερον, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυρία Κωνσταντοπούλου. Η προσπάθειά της να σπιλώσει άλλους για να μην κριθεί για την επαγγελματική ανεπάρκειά της και να μην καταστεί φανερό πως οι επιθέσεις της είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της δημοσιότητας, πέφτει στο κενό.

Ωστόσο, όλα τα περί «ξεπουλήματος» και «σκοτεινών κέντρων», ακόμη και η πρόκληση σύγχυσης γύρω από τις επαγγελματικές της επιδόσεις, θα μπορούσαν έστω και εξόχως διασταλτικά να νοηθούν ως «απόψεις». Σε αντίθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμείς δεν συμφωνούμε με την ποινικοποίηση της άποψης, ακόμη κι όταν αυτή καταντά να κατηγορεί εργαλειακά ανθρώπους για «ξεπούλημα» επειδή δεν κάνουν σε κάποιαν το χατήρι να τη λιβανίζουν. Μολονότι έχουμε πολλά να πούμε για τη φαντασίωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι είναι η μόνη αμόλυντη που την πολεμούν σκοτεινές δυνάμεις ξεπουλημένων, δεν θα το κάνουμε με αυτούς τους όρους. Όσο για την απόφασή της να περιλάβει στις ρυπαρολογίες της τα παιδιά κάποιων εξ ημών, καθώς και άλλα προσωπικά ζητήματα, θα εμμείνουμε στην πεποίθησή μας ότι τέτοια θέματα δεν ανήκουν στο πεδίο του δημόσιου λόγου αλλά συνιστούν τον πάτο της λασπολογίας όπου δεν προτιθέμεθα να συρθούμε.

Αυτό για το οποίο μιλούμε, λοιπόν, είναι τα ψευδή γεγονότα τα οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κατασκευάσει και επιθετικά διαδίδει. Τα ψευδή γεγονότα της δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη, γύρω από τα οποία άλλωστε εξυφαίνει και τις υπόλοιπες ψευδολογίες της. Ως προς αυτά τα ψευδή γεγονότα απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα και να φροντίσει, επιστρατεύοντας τις ίδιες εμφανώς άνετες προσβάσεις της στα ΜΜΕ, ώστε η επανόρθωση και η οφειλόμενη συγνώμη της να λάβουν την ίδια έκταση στη δημοσιότητα που έλαβαν και οι συκοφαντίες της.

Πηγή: unfollow.com



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου