Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επιφυλάξεις για τις περικοπές, μετά από χιλιάδες νεκρούς!

Του Αναστάσιου Κώνστα


Αναφορικά με το θέμα των περικοπών στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στα ειδικά μισθολόγια, στην έκθεσή της, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενη αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνει:

«Ανεπιτυχώς επιχειρείται η στήριξη της συνταγματικότητας των μέτρων αφενός µεν στην µεγαλύτερη της αναµενόµενης ύφεση της ελληνικής οικονοµίας, η οποία κατέστησε µεν επιβεβληµένη την λήψη νέων µέτρων, όχι όµως και αναγκαίως την εκ νέου περιστολή του µισθολογικού κόστους του Δηµοσίου, αφετέρου δε στην αυξηµένη αποτελεσµατικότητα των εν λόγω µέτρων, η οποία, ωστόσο, δεν µπορεί να δικαιολογήσει την κατ` επανάληψη επιβάρυνση των ίδιων προσώπων. Τέλος, η υπ` αριθ. 2Ο12/211/ΕΕ απόφαση του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως της 13.3.2012, µε την οποία προβλέφθηκε «µείωση κατά 12% κατά µέσο όρο των ειδικών µισθών του δηµόσιου τοµέα για τους οποίους δεν ισχύει το νέο µισθολόγιο», εν πάση περιπτώσει δεν έχει την έννοια ότι απαλλάσσει τον εθνικό νοµοθέτη, κατά την άσκηση της εθνικής δηµοσιονοµικής πολιτικής στο πλαίσιο εκπληρώσεως των διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας, από την τήρηση των προαναφεροµένων συνταγµατικών διατάξεων και αρχών».

Επιφυλάξεις περί της συνταγματικότητας από την επιστημονική επιτροπή της βουλής... Τώρα το θυμήθηκαν; Μετά από τόσες χιλιάδες νεκρούς; Μετά από τέτοια πρωτοφανή εξαθλίωση; Μετά την κατάλυση του Συντάγματος;

Η αμετάκλητα και άνευ όρων παραίτηση από την ασυλία της πατρίδας εμπίπτει στις επιφυλάξεις; Η υπαγωγή σε ξένο δίκαιο και ξένα δικαστήρια; Η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας;

Πόσα εγκλήματα πρέπει να ακόμα να γίνουν, για να μην υπάρχουν πια επιφυλάξεις; Πόσα PSI που πτώχευσαν τα ταμεία; Πόσοι άνεργοι, άστεγοι και ξενιτεμένοι;

Λειτουργεί το Σύνταγμα, όταν η οικονομική πολιτική έχει εκχωρηθεί εξ ολοκλήρου στους διεθνείς τοκογλύφους; Συμφωνεί αυτό με το άρθρο 106 του Συντάγματος; Λειτουργεί το Σύνταγμα, όταν δεν εισάγεται προς ψήφιση νόμος, αν δεν έχει την έγκριση από ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Σία; Λειτουργεί το Σύνταγμα, όταν ελάχιστοι πολίτες έχουν την οικονομική δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη; Υπάρχει έστω ίχνος νομιμότητας ή δημοκρατικής νομιμοποίησης, όταν δεν υφίσταται δυνατότητα αναστολής πληρωμής φόρων;

Προφανώς ΟΧΙ. Ο λαός έχει σιχαθεί την υποκρισία των πολιτικών, των υπαλλήλων της Μέρκελ. Γι' αυτό είχε ψηφίσει ΟΧΙ. Μόνο αν ξαναπούμε ΟΧΙ, όσες φορές χρειαστεί, θα ξαναβρούμε την ελευθερία μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να χτίσουμε μία δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία. Μόνο τότε θα μπορούμε να αποκρούουμε τους κινδύνους και τη στάση όσων επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να ευημερήσουμε.

Οι επιφυλάξεις τελείωσαν. Δεν έχουμε επιφυλάξεις ότι μας προδίδουν, ότι ξεπουλάνε την πατρίδα, ότι το μέλλον μας θα είναι ακόμα πιο ζοφερό, αν δεν αντισταθούμε συνειδητά.
Τα μέτρα θα ψηφίζονται όσο η πλειοψηφία βλέπει τα δελτία ειδήσεων, για να δει αν είχε κόσμο στο Σύνταγμα, αντί να σηκωθεί από τον καναπέ και να το δει με τα ίδια της τα μάτια. Τα μέτρα θα ψηφίζονται όσο περιμένουμε να κάνουν άλλοι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς.

Θα έρθει η ώρα που οι βουλευτές του «ναι σε όλα» θα φυγαδεύονται μέσω της προεδρικής φρουράς. Πιθανότατα όχι αύριο, αλλά θα έρθει. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τους συμπολίτες μας που θανατώνονται από τα μνημόνια. Εμείς πρέπει να πάμε και να φωνάξουμε ότι έρχεται η ώρα τους, ότι έρχεται η ώρα που θα τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους. Ο ολοήμερος αποκλεισμός της βουλής θα ήταν το ιδανικό. Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους δεν είναι τόσο δύσκολο, αν σηκωθούμε από τον καναπέ. Ξέρω ότι δεν θα γίνει ακόμα, αλλά όταν έρθει η ώρα δεν θα έχω ... επιφυλάξεις!

Γιατί, όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Δρόμος Ανοιχτός: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου