Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ποινικοποίηση της άποψης με τη «βούλα» της «γιαλαντζί» Αριστεράς

Βασίλης Μακρίδης


►Καλώς ήλθατε (και καλωσήλθαμε) όλες και όλοι στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΠΟΨΗΣ «κανονικά» και με τον «νόμο»...

►Η σύλληψη και (μέχρι τώρα) κράτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, ενός δημοσιογράφου με πορεία 40 και πάνω χρόνων στο επάγγελμα και, επιπλέον, εκλεγμένου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (της οποίας είναι ειδικός γραμματέας), λόγω της χτεσινής του ανάρτησης στο FB, όπου έκανε το... μέγιστο «αμάρτημα» να γράψει στο τέλος της τη φράση «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

►Η ποινικοποίηση της άποψης έχει πλέον τη «βούλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπουργού Προ.Πο. Ν. Τόσκα. Σε ένα ευνομούμενο (έστω και αστικό) κράτος, ουδέποτε θα διωκόταν πολίτης, επειδή απλώς εξέφρασε την άποψή του (έστω και «αιρετική») για ανάλογο θέμα.

►Η «αριστερή» μας, όμως (και... «δικαιωματικιά», μην το ξεχνάμε) κυβέρνηση, ξεπερνάει σε αυταρχισμό ακόμη και τις πρώτες μετεμφυλιακές ελληνικές κυβερνήσεις (για να μη μιλήσουμε για την περίοδο της Χούντας) και αντιγράφει εν πολλοίς τις πρακτικές Ερντογάν...

►Άλλωστε, με τα «γιαλαντζί» (τούρκ. yalanci = ψεύτικα), η κυβερνησάρα μας έχει διαχρονική σχέση και αγαστή σύμπνοια...

►Προς το παρόν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον Γιώργο Φιλιππάκη και να απαιτήσουμε, με τον τρόπο μας, την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του και την ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ κάθε μορφής διώξεων εναντίον άλλων συμπολιτών μας που έκαναν ανάλογες αναρτήσεις τις τελευταίες ημέρες...

Ενημέρωση


►Σύμφωνα με νεότερες, ΑΠΟΛΥΤΑ έγκυρες και μη αμφισβητήσιμες πηγές, τελικά ΔΕΝ έχει συλληφθεί ο Γιώργος Φιλιππάκης για την ανάρτησή του στο FB.

►Ωστόσο, έχουν γίνει κάποια άλλα πράγματα, τα οποία είναι εξίσου ύποπτα και ύπουλα και τα οποία θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά...

►Μετά την περίφημη ανάρτηση χτες το απόγευμα, ο λογαριασμός του Γιώργου Φιλιππάκη υπέστη «hacking», κατά το οποίο, αφενός σβήστηκαν από τον λογαριασμό του μια σειρά από αναρτήσεις, αφετέρου ανέβηκε (ΟΧΙ από τον ίδιο, φυσικά) το επίσης γνωστό σύντομο (και... ανορθόγραφο!!!) μήνυμα ότι, δήθεν, τον συνέλαβαν...

►Συνεπώς, μπορεί να μην έχουμε σύλληψη για έκφραση άποψης, έχουμε όμως, πιθανότατα, ωμή παρέμβαση από τα «τζιμάνια» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε λογαριασμούς χρηστών των social media.

►Επίσης, η υπόθεση της κατάθεσης φακέλου με ονόματα χρηστών των social media από τον Γ. Στουρνάρα στον Ν. Τόσκα και στην ΔΗΕ είναι ΑΛΗΘΗΣ, κάτι που σημαίνει ότι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ άμεσα διαφόρων ειδών ωμές παρεμβάσεις του κρατικού μηχανισμού, αν όχι υπό την μορφή διώξεων, τουλάχιστον υπό τη μορφή ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ των λογαριασμών διαφόρων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

►Η υπόθεση, ασφαλώς, έχει συνέχεια και, από την πλευρά μου, θα την παρακολουθήσω όσο μπορώ και όσο μου επιτρέπει ο λιγοστός μου χρόνος σήμερα, λόγω του ότι τυχαίνει η μέρα αυτή να είναι για μένα εργάσιμη... Θα επανέλθω όπως και όποτε μπορέσω επί του θέματος.



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου