Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Σας έδειραν, παλικάρια;

Του Κώστα Γιαννιώτη


Βούιξαν τα τηλεπαντοπωλεία από το κλάμα, για την «κακοποίηση» υπαλλήλων της εφορίας και της ΔΕΔΔΗΕ!

Ο ένας έκανε «σαφάρι» ιδιοκτητών τσιπουράδικων, που –οι άθλιοι- έριξαν στα βράχια την εθνική οικονομία φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με χρέος της τάξης του 180% του ΑΕΠ.

Ο άλλος, με την τανάλια στο χέρι, έψαχνε καλοβολεμένους και κακορίζικους συνταξιούχους που –παρά τον πλούτο και την οικονομική τους ευμάρεια- δεν πλήρωναν το ρεύμα και έριχναν στον πάτο την αξία της μετοχής της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν την κυβέρνηση να την πουλήσει στα κοράκια σε τιμή ίση με την αξία ενός σώβρακου του εκάστοτε αξιότιμου διευθυντή της ΔΕΗ!

Συμβουλεύω τους δυο ευσυνείδητους υπαλλήλους να κρατήσουν σε αρχεία την... «κακοποίησή» τους, γιατί όπως τους είχα προειδοποιήσει με άρθρο μου, της 21 – 12 – 2016, αργά ή γρήγορα θα κληθούν να απολογηθούν σαν συνεργάτες των κατακτητών.

Εκείνη τη μέρα να βγάλουν από τα αρχεία τους τα πειστήρια της «κακοποίησής» τους, μήπως και καταφέρουν να αποδείξουν ότι... έχουν εκτίσει ένα μικρό μέρος της ποινής τους!

Το ίδιο θα συμβούλευα και τους συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι με «ανδροπρεπή» και «θαρραλέα» ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν την «κακοποίηση» του μέλους της οργάνωσής τους!

Θα τους έλεγα όμως ότι παρά το... θρήνο τους για τον ατυχή συνάδελφό τους, ήταν πολύ συγκρατημένοι με την ανακοίνωσή τους που έλεγε ότι... «Η παραδειγματική τιμωρία του θερμοκέφαλου, που ξυλοκόπησε τον τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι η άμεση υποχρέωση της πολιτείας», διότι θα έπρεπε να ζητούν τον δημόσιο απαγχονισμό του, για παραδειγματισμό!
Πιο έξυπνοι είναι δηλαδή οι Σαουδάραβες;

Άλλωστε... αυτό έκαναν και οι ναζί στην α΄κατοχή για τους... μη πειθαρχημένους κατοίκους αυτού του τόπου! 

Όσο για το απόσπασμα της ανακοίνωσης που λέει... «το γεγονός αυτό πρέπει να κινητοποιήσει τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο και αυτό είναι μια βασική υποχρέωση της εταιρίας απέναντι στο προσωπικό της...», έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθά αρκετά την αγία διοίκηση, γιατί δεν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν να ζητούν τη συνοδεία κάθε... ταναλιάρη, μέλους της οργάνωσής τους, από διμοιρία των ΜΑΤ, με πλήρη εξοπλισμό, και με τη δικαιοδοσία να πυροβολούν στο ψαχνό!

Άλλωστε... αυτό δεν έκαναν και οι ταγματασφαλίτες στην α΄κατοχή, οι οποίοι σε κάθε επιδρομή τους, σε συνοικίες αντιστασιακών, υποστηρίζονταν από τα ναζιστικά Ες-Ες;

Τόσα και τόσα παραδείγματα έχουν! Τόσες και τόσες ευκαιρίες παρέχει η ΕΕ τους! Γιατί να μην τα αξιοποιήσουν;

Βέβαια θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο ξενοδόχος θα φέρει το λαγαριασμό! 

Γι` αυτό και, μαζί με τις ανακοινώσεις, τα παλικάρια της ΓΕΝΟΠ, καλό θα είναι να ετοιμάζουν από τώρα το κομπόδεμά τους, γιατί ο λογαριασμός θα είναι αρκετά ψηλός και το χρέος τους απέναντι στον ελληνικό λαό (τον ξενοδόχο) θα είναι μάλλον... μη βιώσιμο!

Αλλωστε... τι να κάνουμε!

Αυτή ήταν –και θα είναι πάντα- η μοίρα των δωσίλογων και των συνεργαζόμενων με τις δυνάμεις κατοχής!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου