Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Με αφορμή μια χειρονομία

mitsos175


Για το δάκτυλο της Βίκυς Σταμάτη, της γυναίκας του Τσοχατζόπουλου ασχολήθηκαν δεόντως οι χρήστες του ιντερνέτ. Γράφτηκαν αρκετά σχόλια διόλου κολακευτικά για την κυρία υπουργού (μην ξεχνάμε τους τίτλους).

Εγώ δεν θα ασχοληθώ, γιατί νομίζω πως η άσεμνη χειρονομία δεν ήταν ούτε για τους δημοσιογράφους, ούτε για μας. Όσον αφορά τους παπαγάλους δεν τους βρίζεις ενώ ταυτόχρονα σχεδόν δίνεις συνεντεύξεις. Όσο για μας, το δάκτυλο μας το έδειξε όταν πήρε τα φράγκα από τις μίζες μαζί με το σύζυγο.

Οπότε μένει ένας μόνο αποδεκτής: Ο Άκης, που έμαθε ότι χωρίζει στο δικαστήριο, αν και τον σέβεται τον αγαπά κλπ. Κάποιοι είπαν ότι τον χωρίζει στην πιο δύσκολη στιγμή. Άλλοι λένε όταν τον παντρεύτηκε ήταν πλούσιος, τώρα είναι φυλακισμένος.

Πιστεύω πως δεν μας αφορούν τα προσωπικά τους. Μου αρκεί που θα τιμωρηθούν και το Δημόσιο θα πάρει πίσω μερικά από τα κλεμμένα. Λίγα, γιατί τα πολλά κέρδη πήγαν σ’ αυτούς που έδωσαν την προμήθεια. Ο Τσοχατζόπουλος είναι ένοχος, αλλά όχι ο μοναδικός. Αυτό βέβαια ουδόλως τον αθωώνει. Απλά το αναφέρω, για να μην υπάρχουν αυταπάτες σε ορισμένους πολιτικούς. Ξέρουμε εδώ και καιρό πως λειτουργεί η αστική δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Με αφορμή όμως τη χειρονομία θα μιλήσω για τους υπόλοιπους, αυτούς που δεν έχουν πέσει ακόμα, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο Μητσοτάκης πχ. Δεν λέει εμμέσως πλην σαφώς «στα τέτοια μου» κάνοντας την αντίστοιχη κίνηση του χεριού, όταν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τα σκάνδαλα της ΝΔ και του ιδίου; Άραγε όταν μας μιλά για «κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ» δεν φτύνει κατάμουτρα τη λογική μας; Ποιο κοινωνικό πρόσωπο απαιτεί απολύσεις και μειώσεις των δαπανών. Το ΚΕΑ πχ θεωρείται δαπάνη για τον Προϋπολογισμό, όπως οι συντάξεις, οι μισθοί κα.

Ο Τσίπρας. Δεν πρόσβαλε βάναυσα τον Ελληνικό λαό όταν έκανε αντίθετα από όσα αποφασίσαμε στο δημοψήφισμα; Όταν μας λέει σήμερα πως τάχα θα βγούμε από τα Μνημόνια δεν μας μουντζώνει με τον τρόπο του, αφού μας θεωρεί τουλάχιστο ανόητους; Την ίδια ώρα ψηφίζουν νόμους που συνεχίζουν τη λεηλασία και μάλιστα εντονότερη, για τα επόμενα 99 χρόνια!

Τα δεκανίκια. Σκοτώνονται ποιος θα είναι η επόμενη τσόντα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, δεν είναι σαν μας πετάνε ακαθαρσίες από το βόθρο από τον οποίο προέρχονται; Νομίζουν πως ξεχάστηκαν οι προκλήσεις, τα λάθη, οι απίστευτες κι αμέτρητες λοβιτούρες των στελεχών τους; Να πω και ποιος θα είναι ο αρχηγός τους: Αυτός που θα έχει την κουτάλα, ο Κούλης μαζί με τον Αλέξη που πρόκειται μετά τις εκλογές να συνεργαστούν, για να μας γδάρουν. Κι αυτούς θα τους έχουν για υπηρέτες.

Οι φασίστες. Αυτοί δεν βρίζουν απλώς, βαράνε. Μέχρι θανάτου μπορούν να δείρουν. Και το έχουν κάνει. Όταν ξυλοκοπούν με την ανοχή της αστυνομίας έξω από τα δικαστήρια, τι κάνουν; Μας κοροϊδεύουν παρέα με τους μπάτσους. Προσβάλουν και ταυτόχρονα εγκληματούν. Αλλά ο Μητσοτάκης δεν λέει κουβέντα γι' αυτούς τους κακούργους, ούτε ο Τσίπρας κάνει κάτι για την εγκληματικότητα της συμμορίας. Αντίθετα ξεπλένουν το ναζισμό!

Είναι κι άλλοι, πολλοί, που μας δείχνουν κοροϊδευτικά το δάκτυλο. Τα μεγάλα αφεντικά που πραγματικά κυβερνάν, οι πλούσιοι που δεν πληρώνουν ενώ βγάζουν τα λεφτά έξω, οι ξένοι «προστάτες»...

Η Σταμάτη εξωτερίκευσε με μια κίνηση όλα όσα αισθάνονται οι όμοιοί της για μας. Αυτοί είναι το ίδιο και περισσότερο ένοχοι. Ακόμα πιο αδίστακτοι...

Πηγή: tsak-giorgis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου