Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο Θεοδωράκης ήταν και είναι ΟΡΘΙΟΣ

Αναστασία Βούλγαρη


Διαβάζω ότι διάφοροι υπερεπαναστάστες και κάποιες υπερεπανναστάστριες επιχειρούν να προσβάλουν τον Μίκη Θεοδωράκη και όλους εμάς. Μάλιστα κάποιες κυρίες τού απευθύνουν και επιστολές μέσω διαφόρων sites, επικαλούμενες την ηρωική ιστορία των εκλιπόντων αγωνιστών της οικογένειάς τους.

Σκύβοντας ταπεινά το κεφάλι με σεβασμό στους νεκρούς αγωνιστές, σε όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα -και ιδιαιτέρως στους ανυπότακτους κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έπεσαν για τη λευτεριά- έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Οι γονείς και οι παππούδες των όψιμων υπερεπαναστατών έκαναν το καθήκον τους. Οι ίδιοι και οι ίδιες τι ακριβώς έκαναν για να χτυπήσουν το σύστημα; Γιατί αν είχαν κάνει κάτι τόσο ηρωικό όσο οι πρόγονοί τους σίγουρα θα ήταν γνωστό, κάτι θα είχε γραφτεί. Αν όμως όλοι αυτοί και αυτές είναι απλώς απόγονοι γενναίων, ως απόγονοι και μόνον δεν έχουν το ηθικό ανάστημα ούτε να απευθύνονται στον Θεοδωράκη.

Διαβάζω επίσης ότι τον Θεοδωράκη τον παρασύρουν κάποιοι. Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι όταν ο Μίκης αποφασίσει να κάνει κάτι, κανένας και τίποτα δεν είναι ικανό να τον σταματήσει ή να τον πείσει να μην το κάνει. Αυτό το γνωρίζουν όσοι και όσες είναι φίλοι ή συνεργάτες του Μίκη, δεν λέω κάτι καινούριο.

Τον Μίκη δεν τον σταμάτησε ούτε η οικογένειά του, ούτε ο χίτης, ούτε ο χωροφύλακας, ούτε ο εντεταλμένος, ούτε ο "μυστικός". Ο Μίκης τα έβαλε με δύο αυτοκρατορίες κάποτε και δεν υποτάχτηκε.

 Όποιοι νομίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος, που ζει 93 χρόνια στην κόψη του ξυραφιού και στην άκρη του γκρεμού αλλά ούτε γκρεμίζεται ούτε κόβεται, είναι ποτέ δυνατόν να "παρασυρθεί" είτε είναι αστείοι είτε τρολάρουν.

Ο Θεοδωράκης ήταν και είναι ΟΡΘΙΟΣ. Και δεν γκρεμίζεται ούτε κόβεται γιατί υπηρετεί την Αρμονία. Οι υβριστές του υπηρετούν το Χάος. Αλλά να θυμούνται ότι στην αέναη διαπάλη αρμονίας-χάους (θεού- αντιθεού, καλού-κακού, πείτε το όπως θέλετε) η Αρμονία και πάλι θα νικήσει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Θεοδωράκης έχει χρώμα κατακόκκινο που σκεπάζει όλα τα άλλα και στο μαύρο δίνει χρώμα κατουρλί.



Αναστασία Βούλγαρη: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου