Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Με μια άλλη ματιά

Ελένη Νοταρίδου


Ησυχία στο δωμάτιο και μία ψυχούλα να σε κοιτάζει με μάτια διάπλατα ανοιχτά. Είναι η στιγμή που αυτά τα πλασματάκια είτε είναι σκύλοι, γάτες, ινδικά χοιρίδια κτλ, ζητιανεύουν ένα άγγιγμα και ένα χάδι. Είναι εκείνα που μόλις τα πάρεις αγκαλιά βυθίζονται μέσα σε αυτήν και σου δείχνουν όλη την ευγνωμοσύνη τους για όλα όσα τούς προσφέρεις, μα πρωτίστως για την αγάπη που τους δείχνεις καθημερινά.

Είναι μία σχέση αλληλένδετη και συνάμα αμφίδρομη αφού και οι δύο εξαρτάστε από τον άλλον. Ένα ζωάκι επιζητεί από εσένα φροντίδα, τροφή, περίθαλψη και προσοχή με το καλύτερο αντάλλαγμα, την εμπιστοσύνη και την αμερόληπτη αγάπη που τόσο καλά ξέρει να σου δείχνει.
Γυρίζεις σπίτι και ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που σε περιμένει καρτερικά να επιστρέψεις, γιατί η ζωή χωρίς εσένα είναι πλέον ανιαρή, όπως το ίδιο ισχύει και για εσένα, που επενδύεις σε αυτήν την σχέση με το κατοικίδιό σου και περιμένεις πώς και πώς να το πάρεις πάλι αγκαλιά.

Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν όταν είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι θέλεις και αναγνωρίζεις εάν είσαι έτοιμος να αναλάβεις μία τόσο σοβαρή ευθύνη. Γιατί μία ζωντανή ψυχή είναι ευθύνη και απαιτεί συνέπεια, δεν χωράνε πισωγυρίσματα και λάθη. Άλλοτε είσαι έτοιμος και ικανός/ή να υιοθετήσεις ένα ζωάκι και άλλοτε όχι.

Καλή και η συντροφιά, όμορφα και τα παιχνίδια που μπορείς να κάνεις μαζί του, αλλά μην ξεχνάς πως η φροντίδα ενός ζώου, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, δεν είναι παιχνίδι ούτε προσωρινή λύση στην μοναξιά του ανθρώπου. Είναι μία σχέση ζωής που περνά από πολλά στάδια και απαιτεί θυσίες, αλλά στο τέλος, βλέποντας αυτά τα δύο μάτια να σε κοιτάνε το ίδιο στοργικά κάθε φορά, νιώθεις την ύψιστη ευλογία.

Αγάπα συνειδητά ένα ζωάκι και προσπάθησε να δεις μέσα από τα δικά του μάτια, είναι σίγουρο πως ο κόσμος μοιάζει πολύ πιο φωτεινός από την δική του τη σκοπιά!

Πηγή: enfo.gr



Ελένη Νοταρίδου: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου