Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Σκαλούμπακας καλεί Μίκη!

Στέφανος Πρίντσιος


Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, παίρνοντας ως δεδομένα τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, άνετα μπορεί ο οιοσδήποτε να εκτιμήσει σήμερα ότι ο αριθμός των ψήφων της Χρυσής Αυγής περιστρέφεται στο νούμερο των 500.000!

Μισό εκατομμύριο δηλαδή συμπολίτες μας επέλεξαν και επιλέγουν να προσεγγίσουν αυτόν τον χώρο με τα ξεκάθαρα ρατσιστικά, ναζιστικά, φασιστικά και εθνικιστικά γνωρίσματά του και όπως δείχνουν οι εξελίξεις ο αριθμός αυτός στις επόμενες εκλογές δεν περιορίζεται καν!

Από τη μία μεριά, παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων και τα ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε. τα σχετικά με την εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, σχεδόν όλοι μας αναρωτιόμαστε ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί οι κραυγάζοντες τους ναζιστικούς ύμνους, οι λαμπαδηδρόμοι αλλά Κου Κλουξ Κλαν, οι παρελαύνοντες αρβυλοφόροι με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις χακί στολές παραλλαγής, που χαιρετούν φασιστικά έχοντας τη σβάστικα τατουάζ, που εκπαιδεύονται με τα Καλάσνικοφ και τους σιδερολοστούς με τα στιλέτα στα χέρια μαχαιρώνοντας και δολοφονώντας;

Αν όλος αυτός ο ναζιστικός και έξαλλα φανατισμένος συρφετός ξεπερνάει σήμερα το μισό εκατομμύριο είναι δυνατόν να αποκρυφτεί; Πού βρίσκεται; Πού κινείται; Σε ποια πόλη, σε ποιο χωριό ζει; Σε ποιες σκοτεινές σπηλιές κρυμμένος επιβιώνει; Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί έτσι ελεύθερα, ακίνδυνα, ανώδυνα, αναμεταξύ μας στην καθημερινότητα;

Από την άλλη πάλι μεριά, με μία γρήγορη σκέψη διαπιστώνουμε ότι όλοι μας έχουμε γνωρίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο. Το ξανασκεφτόμαστε και αρχίζουν να μας ζώνουν τα μαύρα φίδια, γιατί απλούστατα δεν πρόκειται για τραμπούκους με γυαλισμένο μάτι που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς! Δεν έχουν στο κούτελό τους κέρατα για να αναγνωρίζονται! Φιλήσυχοι χαμογελαστοί πολίτες είναι του πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, με την γαλανόλευκη στον ώμο!.

Εδώ πλέον μιλάμε για συγγενείς μας, για γείτονες, για γνωστούς μας, για συναδέλφους στη δουλειά μας, για πατριώτες οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας!

Όλους αυτούς και άλλους πολύ περισσότερους των ιδίων αντιλήψεων που παρέμειναν σπίτι τους, τους τρέφουν και τους γιγαντώνουν τέτοιου είδους συλλαλητήρια, έντεχνα κεκαλυμμένα από επιτήδειους στρατόκαυλους με το μανδύα του πατριωτισμού.

Η φωνή του Μίκη δεν εκλαμβάνεται ως πατριωτική κραυγή αφύπνισης αλλά ως λόγος μετάνοιας και προσχώρησης στα εθνικά τους πατριωτικά πιστεύω, ως δικαίωση της μέχρι τώρα αντικομουνιστικής πορείας τους.

Συγκινημένος με την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο γιος του γνωστού βασανιστή της χούντας Παναγιώτης Σκαλούμπακας.

«Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες κι άκουγα τον πατέρα μου στην Μακρόνησο να μιλάει για την Μακεδονία! Εντυπωσιακή η στροφή του, τα στερνά τιμούν τα πρώτα! Σίγουρα ο πατέρας μου θα χαμογελάει από τον τάφο του ότι τίποτα δεν έχει χαθεί... ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!!»

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η λαοσύναξη αποτελούνταν από Σκαλούμπακες, φασίστες και ναζιστές είναι όμως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σ’ αυτή την λαοσύναξη δεν απουσίαζε κανένας τους!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου