Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Μάρτης, γδάρτης και ανασχηματισματισμό-καύφτης

Νικόλαος Μπαγιαρτάκης


Με τον νέο μήνα έχουμε έναν νέο μίνι ανασχηματισμό [1] από τον Αλέξη Τσίπρα όπου έβγαλε έναν λαγό απ' το καπέλο κι για την ακρίβεια αντί για λαγό καλύτερα να μιλήσουμε για κουνέλι. Ο ανασχηματισμός έφερε τον Φώτη Κούβέλη στη θέση του αναπληρωτή του Υπουργείου Αμύνης, τον πρώην πλέον του Δημήτρη Βίτσα και νυν Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Ο Τσίπρας έκανε μία κίνηση τέτοια που φυσικά δεν μπορεί να ευχαριστεί τον συγκυβερνήτη του, τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστές εξ άλλου οι ανά το παρελθόν δηλώσεις του απέχθειας ως προς το πρόσωπο του κι αντίστοιχα υπήρξε μία ανάλογη στάση εκ μέρους του Κουβέλη. Ήταν μία κίνηση όπου δεν είχε την έγκριση του Πάνου Καμμένου κι είχε να κάνει με το ό,τι υπάρχει μία ρωγμή στη μεταξύ τους σχέση όπου αυτή δημιουργήθηκε με το ζήτημα του Σκοπιανού, καθώς δεν προσφέρει την στήριξη του στο ζήτημα αυτό ενώ έως τώρα έχει καταπιεί ένα ολάκερο μνημόνιο με τα μέτρα λιτότητας ως προς τα χαμηλά στρώματα που ψήφισε.

Από την δε άλλη μεριά του Πάνου Καμμένου δεν προσέφερε την στήριξη του στο ζήτημα του Σκοπιανού παρότι αρχικώς είχε κάνει μία ντρίμπλα που είχε πει ό,τι θα αποδεχόταν το όνομα της σύνθετης ονομασίας erga omnes αρκεί να είναι σλαβικής γραφής το παράγωγο της Μακεδονίας [2], εν τούτοις στην πορεία ξεστράτισε ο ίδιος απ' την θέση του αυτή καθώς αντιλήφθηκε ό,τι εάν αποδεχθεί στο όνομα της σύνθετης ονομασίας με το παράγωγο της λέξης της Μακεδονίας σ' ό,τι γραφή κι αν είναι αυτό τότε πρόκειται για μία "πολιτική αυτοκτονία" για τον ίδιον και δεν πρόκειται να βρει στην κάλπη καμία άλλη ψήφο πέραν της δικής του στο άμεσο μέλλον και σ' αυτή την μεταστροφή ρόλο έπαιξαν τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έλαβαν χώρους στην Θεσσαλονίκη και των Αθηνών. Στη συνέχεια τον κάλεσε ο νυν πρέσβης των Η.Π.Α. ο Πάϊατ για το ζήτημα αυτό από κοντά κι ενώ επίσημα διέρρευσε ό,τι επρόκειτο περί της ανησυχίας της επιθετικής συμπεριφοράς για την Τουρκία στο Αιγαίο εν τούτοις η ουσία της συνάντησης ήταν περί του ζητήματος του Σκοπιανού για τον συνετισμό του [3].

Ο Τσίπρας ευθυγραμμίζει την πορεία του προς τις εκλογές εντός ολίγων μηνών και έχει αποφασίσει να βασιστεί σ' ένα διπολικό κλίμα πόλωσης, όπου θα αυτοπροσδιορίζεται ως το νέο πολιτικό σύστημα όπου πάει κόντρα στο παλιό πολιτικό σύστημα του κατεστημένου. Όπλα απ' την φαρέτρα του στο πολεμικό κλίμα αυτό είναι τα σκάνδαλα αυτά που εμφάνισε με την Νοβάρτις αλλά κι όσα ετοιμάζεται να φέρει ακόμη, όπως τα ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια της Ν.Δ. και άλλα πολλά.

Μέσω της ανάγκης του ανασχηματισμού που προέκυψε εξ αιτίας της αντεπίθεσης εκ μέρους της Ν.Δ. για το σκάνδαλο της Νοβάρτις (πινγκ πονγκ σκανδάλων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφαίνεται να 'χουμε έως τις εκλογές, όπως συμπεριφερόντουσαν άλλοτε ως κομματικές φοιτητικές παρατάξεις) για το άλλο σκάνδαλο νόμο που 'χε ψηφιστεί υπέρ της πολιτικής άρχουσας τάξης ενώ την ίδια ώρα επέβαλλαν μείωση των εισοδημάτων στην μεσαία και την μικρή τάξη της χώρας κι έκαναν χρήση του νόμου δύο πρώτης γραμμής στελέχη της συγκυβέρνησης η Ράνια Αντωνοπούλου κι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου [4]. Ο Τσίπρας είδε την ευκαιρία να καθαρίσει από τα βαρίδια του για την κάθοδο του προς τις εκλογές των 2 υπουργών του και ταυτόχρονα να προετοιμαστεί εξ αφορμής του Σκοπιανού για την κήρυξη των πρόωρων εκλογών, επίσης.

Ο Τσίπρας έβαλε ένα πρόσωπο κάτω από τον Καμμένο που δεν είναι αποδεκτός του όμως είναι αποδεκτός από τον λεγόμενο "μεσαίο χώρο" και δη του "Κινήματος Αλλαγής" (το νέο ΑΦΜ του ΠαΣοΚ). Ο Τσίπρας προετοιμάζει την οριστική ρήξη του με τον Καμμένο όταν θα έρθει η μέρα της ψηφοφορίας για την κύρωση του ονόματος των Σκοπίων στην Βουλή κι απ' εκεί και μετά σ' εκλογές. Όπου είναι δεδομένο πλέον ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει προς το όνομα των Σκοπίων το κόμμα των ΑνΕλ ώστε να ενταχθούν τα Σκόπια στην σφικτή αγκάλη της γερμανικής ένωσης των ευρωπαϊκών χωρών. ήτοι Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Δ' Ράιχ (δεν είναι τυχαία ούτε η πρόσκληση προς τον Ζάεφ στον Βερολίνο απ' την καγκελάριο Αγγέλα αλλά ούτε κι εξόρμηση του Γιούνκερ προς τα Βαλκάνια όπου ένθεν κακείθεν αναφέρονται στους Σκοπιανούς ως Μακεδονές). Οι ψήφοι του ΣυΡιζΑ δεν αρκούν για να περάσει το όνομα κι εφόσον δεν προσφέρει αρωγή τέτοια οι ΑνΕλ πλέον πρέπει να υπάρξουν ψήφοι από άλλον χώρο. Ο οποίος άλλος χώρος που θα γεμίσει αυτό το κενό είναι του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του κινήματος μετά την επισημοποίηση που έλαβε ο μίνι ανασχηματισμός και δη η ανακοίνωση επί λέξει του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η εξής [5]:

«Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη», σημειώνει.

Η λέξη "αποδρομή" [6] που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ό,τι μία νόσος οδεύει στο τέλος της κι αφήνει να εννοηθεί ό,τι θα έρθει η έξωση στον ένοικο της ροζ πολυκατοικίας, όπου υπονοεί τον Πάνο Καμμένο για να έρθει η υγεία μέσω άλλου νέου ενοίκου και δη πράσινου.

Μετά το οικονομικό Μνημόνιο μας οδηγούν στο Γεωπολιτικό Μνημόνιο


Ενώ δεν παύει ο Ερντογάν να δημιουργεί επιθετικά επεισόδια τόσο στην Κύπρο, όσο δε στο Αιγαίο αλλά και στις γύρω βαλκανικές χώρες με την Αλβανία και τα Σκόπια απέναντι μας, εν τούτοις, τα σημερινά κόμματα της βουλής αγρόν αγοράζουν και το μόνο με το οποίο απασχολούνται είναι η εξουσία ακόμη κι αν τίθενται ζητήματα υπάρξεως κρισιμότερα απ' τις καρέκλες τους όπως η εθνική ασφάλεια. Καθώς φαίνεται ότι τα σημερινά κόμματα και γενικά όλο το πολιτικό σύστημα πέραν της οικονομικής καταστροφής όπου μας προκάλεσαν πλέον μας οδηγούν και στην γεωπολιτική μας καταστροφή. Είναι αδύνατο τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν στην ωρίμανση τους και να σταματήσουν να φέρονται ως φοιτητικές παρατάξεις, όπου στοχεύουν στην λαφυραγώγηση του κράτους και του έθνους ταυτόχρονα λειτουργώντας υπέρ των εαυτών τους και της αυλής των κομματόσκυλων τους. Εν κατακλείδι, όπως είπε κι ο Μίκης Θεοδωράκης: "Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας."

Εκ του Δεσμώτη-Μπαγιαρτάκη Νικόλαου του "Νεωτερικού Κράτους - Λεβιάθαν"

ΠΗΓΕΣ - ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

[1]: Ανασχηματισμός: Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα
[2]: Κοτζιάς: Ο Καμμένος διαφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά - Θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή
[3]: Συνάντηση Πάιατ - Καμμένου
[4]: Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός -Μετά την καρατόμηση Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου
[5]: ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό: «Εικόνα αποδρομής» -Ειρωνείες για Κουβέλη
[6]: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Εκ του Δεσμώτη-Μπαγιαρτάκη Νικόλαου του "Νεωτερικού Κράτους - Λεβιάθαν"

Πηγή: protagorasnews



Νικόλαος Μπαγιαρτάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου