Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής

Αριστερόστροφος, Γκαούρ


Τώρα ξέρουμε. Αριστερά είναι αυτή που ζυμώνεται μέσα στον κόσμο, που σφυρηλατείται με καθημερινούς αγώνες, που συγκρούεται με τη συντήρηση και την αντίδραση, που απεχθάνεται την ασχήμια και τη μιζέρια, που δεν είναι κολλημένη στα «ξέρω» της και μαθαίνει από τα λάθη της, που είναι ανοιχτόκαρδη, που είναι θαρραλέα και πιστεύει βαθιά στην ισότητα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, που παλεύει για την ανεξαρτησία και την ειρήνη, που είναι πατριωτική και διεθνιστική, που νοιάζεται περισσότερο για τους αδύναμους, που έχει υπομονή και είναι επίμονη, που στηρίζεται στη μόρφωση και την επιστήμη, που καλλιεργεί τα γράμματα και τις τέχνες, που αγαπάει τα ζώα, που προστατεύει τη φύση, τη βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, που σέβεται τη διαφορετικότητα, που δεν κάνει διακρίσεις φύλου, εθνότητας, θρησκείας ή χρώματος, που αντιπαλεύει την εκμετάλλευση, χειραγώγηση και αλλοτρίωση, που εχθρεύεται το ψέμα και την προκατάληψη, που αναδεικνύει το καινούργιο και επιζητεί την πρόοδο, που κάνει θυσίες γιατί πιστεύει στη ζωή!

Αυτά και πολλά άλλα ευγενή στοιχεία συνθέτουν την πραγματική Αριστερά. Η άλλη, αυτή που ενσωματώθηκε και κρατάει πόστα στην Ευρώπη, είναι ψευδεπίγραφη, ό,τι έχει απομείνει από μια Αριστερά που διαστρεβλώθηκε, κακοποιήθηκε, απαξιώθηκε, προδόθηκε και καβαλήθηκε από κάθε λογής επιβήτορες, τσαρλατάνους, λιπόψυχους, δημαγωγούς, βοναπάρτηδες και καριερίστες. Τη δική μας Αριστερά, πρέπει να την ξαναφτιάξουμε με τα καλύτερα υλικά. Όποιος δεν μπορεί να συμβάλει, τουλάχιστον ας μην την αντιποιείται.

Η Αριστερά σκοντάφτει, πέφτει και ξανασηκώνεται, αενάως. Δρώντας, μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι. Η πρώτη μας ύλη είναι οι ωραίες ιδέες που είναι άφθαρτες, οι εμπειρίες που είναι πλούσιες και οι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με τίποτα κατώτερο από μια κοινωνία ιδανική που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Γιατί η Αριστερά είναι της πραγματικότητας και της φαντασίας ταυτόχρονα!

Άντε, λοιπόν, όλοι σας, μπροστά εσείς οι νέοι που βράζει το αίμα σας και κατέχετε τα νέα εργαλεία κι από κοντά εσείς οι πεπειραμένοι που είστε σαν σκληροί δίσκοι γεμάτοι με γνώσεις και εμπειρίες, ενώστε τις δυνάμεις σας και σηκώστε ξανά τη σημαία της δημιουργικής και απελευθερωτικής μας επανάστασης!

Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο αύριο, δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι, αλλά δεν θα τον αφήσουμε ήσυχο μέχρι να αλλάξει, να γίνει καλύτερος, αρμονικότερος, δικαιότερος! Ο στόχος είναι φωτεινός, αλλά και η πορεία συναρπαστική!

Πηγή: e-dromos.gr



Δρόμος της Αριστεράς: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου