Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Κλοπή των ακατάσχετων αγροτικών επιδοτήσεων από τις τράπεζες καταγγέλλει το Α. Κ. Κ. ΕΛ

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


«Ακατάσχετες οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι τράπεζες όμως συνεχίζουν να τις κλέβουν» καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, κ.Βάκης Τσιομπανίδης.

Και συνεχίζει:


«Εκτός από την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπου είναι ξεκάθαρη και ρητά αναφέρει πως απαγορεύεται κάθε κατάσχεση των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων, υπάρχει και μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της οποίας το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του και μάλιστα κατέθεσε και ερώτηση στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Πως γίνεται για το ίδιο θέμα οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές να κρίνονται ακατάσχετες αλλά η εξόφληση να μπορεί να κατασχεθεί ;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες και απαγορεύεται ρητώς κάθε παρακράτηση, μπλοκάρισμα ή κατάσχεση.

Οι τράπεζες όμως παράνομα και με πρακτικές μαφίας εξακολουθούν να παρανομούν αφανίζοντας τον Έλληνα παραγωγό και ευθύνονται για πολλές αυτοκτονίες μετά τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων.

Ο πρωθυπουργός ενώ έχει εξαγγείλει ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό αγροτών, τονίζοντας πως αν μάθουν στην ευρωπαϊκή ένωση πως οι Έλληνες πολιτικοί κατάσχουν τις επιδοτήσεις, τα πρόστιμα και οι καταλογισμοί που θα τους επιβάλει η ΕΕ θα είναι πολλαπλάσια των ποσών που έχουν κατασχεθεί.

Ως τώρα όμως δεν έχουμε δει κάποια κίνηση παρά μόνο υποσχέσεις, ίσως περιμένει να καταβληθούν πρώτα οι επιδοτήσεις, να κατασχεθούν ακόμη μια φορά, να αυτοκτονήσουν και να καταστραφούν συνάδελφοι μας και να το εμφανίσουν κάποια στιγμή ως προεκλογική εξαγγελία.

Άλλωστε ζητάμε μόνο τα αυτονόητα τήρηση των νόμων Ελληνικών αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκών μιας και η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει».




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου