Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Σκέψεις για έναν κόσμο που ρέπει προς τον φασισμό...

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή


Παιδομάζωμα. Παιδιά αρπάζονται από τους γονείς τους και κλείνονται μέσα σε κλουβιά σαν κοτόπουλα στα σύνορα των ΗΠΑ. Αγώνας λέει πατριωτικός για αυτούς που τολμούν να παραβιάσουν τα σύνορα μια προοδευμένης χώρας και απειλούν την ηρεμία της και την ευημερία της.

Και στον αντίποδα αυτού ένα κάλεσμα του προέδρου στους Σκανδιναβικούς λαούς να έρθουν στην Αμερική και να εμπλουτίσουν με το Άρειο αίμα τους τον αμερικάνικο πληθυσμό. Ναζισμός σε δεύτερη πράξη ή ο απόηχος ενός πολέμου που δεν τελείωσε ποτέ; Μια βουβή και ύπουλη παύση με το προσωπείο της μεταμέλειας ακολούθησε μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ένοχοι που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ αλλά σκόρπισαν σαν τον καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. Ογδόντα χρόνια μετά τα παιδιά και τα εγγόνια τους φαίνεται πως έχουν ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις τους δηλητηριάζοντας τον πλανήτη με το μίσος τους.

Σκηνοθετημένες οικονομικές υφέσεις, καινούριοι επεκτατικοί πόλεμοι με το πρόσχημα του αντιτρομοκρατικού αγώνα, διακίνηση όπλων σε εξτρεμιστικές ομάδες και γενοκτονίες άμαχων πληθυσμών. Εκατομμύρια νοικοκυραίων που έγιναν πρόσφυγες και πετιούνται σαν τα σκουπίδια στη θάλασσα και ένας πολιτισμένος δυτικός κόσμος να τους φωνάζει πως δεν έχουν θέση στις δικές μας πατρίδες, τις καλές τις καθαρές. Κι αν κάψεις το δάσος από δική σου κακία, αλήθεια δε θα κατέβουν οι αρκούδες στο χωριό σου να αναζητήσουν τροφή;

Οι Ιταλοί έβαλλαν πλώρη για μια νέα φασιστική ισχυρή Ιταλία. Κανένας πρόσφυγας ευπρόσδεκτος. Στο ίδιο μοτίβο προχωρά και οι υπόλοιπη Ευρώπη. Το ερώτημα είναι πού πηγαίνουν τα χρήματα από τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και μεταναστών; Γιατί Ευρωπαίε πολίτη πιστεύεις πως για την ανεργία σου φταίει ο ξένος ο ταλαίπωρος και όχι αυτός που σε ταΐζει πατριωτισμό; Γύρω παρά δίπλα στη γειτονιά σου κάποιος κακοποίησε ένα παιδί. Διάβασες την είδηση κι έπεσες από τα σύννεφα. Να τον κρεμάσουν τον αλήτη, να επαναφέρουν την θανατική ποινή σχολιάζεις και μετά συλλογίζεσαι πόσο καλός άνθρωπος είσαι που δεν δέρνεις και δεν βιάζεις τα παιδιά σου. Αλλάζεις είδηση και ψάχνεις μετά μανίας προφητείες που σου τάζουν μεγαλεία. Όλοι φθονούν την πατρίδα σου γιατί έχει σπουδαία ιστορία και κάποτε είχε κατακτήσει όλο τον κόσμο. Όλοι θέλουν το κακό σου αλλά δεν θα τους περάσει γιατί ο Θεός είναι μαζί σου αφού είσαι χριστιανός ορθόδοξος. Είναι θέλημα Θεού να δοξαστεί η Ελλάδα γιατί ο Θεός είναι με την ορθοδοξία.

Μίσος και κακία παντού. Εσωστρέφεια και ρατσισμός. Η Ελλάδα στους Έλληνες, η Ιταλία στους Ιταλούς, η Γερμανία στους Γερμανούς, η Αυστρία στους Αυστριακούς και πάει λέγοντας. Τολμάς να μιλήσεις, να επικαλεστείς την ομόνοια και την αδελφοσύνη των λαών και σου απαντούν με περίσσια κακεντρέχεια και σεξουαλική πείνα μαζί: «Να δούμε τι θα λες μετά μωρή σκύλα, όταν θα σου φορέσουν οι Ταλιμπάν μπούρκα και θα σε σέρνουν με το λουράκι από το λαιμό σαν το σκύλο.» Υπαρκτός φόβος ενός Έλληνα που ξεχειλίζει από αγάπη για την πατρίδα ή τελικώς η κρυφή φαντασίωση κάποιου σεξουαλικά πεινασμένου;

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με επαγγελματίες τραμπούκους που πληρώνονται από τις ακροδεξιές πολιτικές ομάδες για να εκφοβίζουν τον κόσμο που θέλει δημοκρατία και ειρήνη. Ψευδείς ειδήσεις παντού και ακατάσχετη κινδυνολογία. Εθνικιστικά εγκώμια για αρχαίους και Βυζαντινούς προγόνους που δεν είχαν κανένα μα κανένα ελάττωμα παρά μόνο αρετές και μεγάλες κατακτήσεις. Μόνο που πρόγονοί μας ήταν και αυτοί που σκότωσαν τον Σωκράτη, που εξόρισαν τον Θεμιστοκλή, που χρηματίστηκαν από τους Πέρσες για να κάνουν τον πελοποννησιακό εμφύλιο πόλεμο. Πρόγονός μας είναι  Κάσσανδρος που σκότωσε την οικογένεια του Μ. Αλεξάνδρου.

Το ξέρω πως θα με μισήσεις για όλα αυτά που σου λέω αλλά όπως έχεις εσύ φωνή και ουρλιάζεις έτσι έχω κι εγώ. Ιστορία ενός έθνους δεν είναι μόνο οι χρυσές σελίδες αλλά και οι μαύρες. Κομμάτι της ιστορίας μας είναι η κατάλυση της ελληνιστικής αυτοκρατορίας από τους Ρωμαίους, κομμάτι της ιστορίας μας είναι και οι όλες οι ακόλουθες κατακτήσεις που έγιναν από Γότθους, Φράγκους, Σλάβους και Οθωμανούς. Ο λαός μας αναμείχθηκε με άλλους λαούς και καινούρια κράτη ιδρύθηκαν στα δικά μας εδάφη. Είναι μια πραγματικότητα. Την τελευταία φορά μάλιστα που πήγαμε να πάρουμε πίσω τις αλύτρωτες πατρίδες μας καταλήξαμε στην Μικρασιατική καταστροφή. Κι ακόμα πιο πρόσφατα με τη χούντα στον συνταγματαρχών χάθηκε η μισή Κύπρος. Πόσα παραδείγματα άραγε να σου καταθέσω να σου δείξω πως ο τρόπος που αγαπάμε την πατρίδα δεν μας βγαίνει σε καλό; Το γινάτι βγάζει μάτι φίλε μου.

Ναι αξίζουμε πολλά σαν Έλληνες, όχι όμως γιατί έχουμε πίσω μας ένδοξη ιστορία αλλά γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι. Και για τον ίδιο λόγο αξίζει κάθε άνθρωπος πάνω στη γη, Ρώσος, Βούλγαρος, Σύριος, Πακιστανός, Αμερικάνος, Μεξικανός. Αξίζεις πολλά, τελεία, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις κάτι σε οποιονδήποτε. Κάνε τη ζωή σου ομορφότερη ξεκινώντας με ένα χαμόγελο. Πάρε από το χέρι σου έναν φίλο και πήγαινε μια βόλτα. Μηδένισε τη ζωή σου και ξεκίνα πάλι από τα βασικά. Ανάσες, ήλιο και καθαρό αέρα. Κι αν ο φόβος σου είναι πως κάποτε θα έρθουν κάποιοι κακοί γείτονες για να μας πάρουν τα σπίτια, να είσαι σίγουρος πως αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο θα είμαστε όλοι μαζί. Ως τότε σε παρακαλώ μη σκοτώνεις  Έλληνες...

Πηγή: enfo.gr



Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή: Σχετικάμε τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου