Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δες ποιος μιλάει...

Του Όττο


Εκ πρώτης όψεως ακούγεται καλό και άγιο...

"Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πραξικόπημα», «αρχιτέκτονες» του οποίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος, που, όπως είπε «ραδιούργησε και συνωμότησε ώστε να καταπνίξει τη λαϊκή βούληση».

«Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εθνική τραγωδία και ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα που έκτοτε είναι οιονεί πραξικόπημα. Ο,τι γίνεται από εκεί και πέρα με την κατάπατηση της λαϊκής βούλησης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Οσα συντελούνται έκτοτε είναι αντισυνταγματικά και παράνομα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Θέμα Fm.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έπρεπε να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη γιατί καταπατήθηκε η λαϊκή βούληση, για εσχάτη προδοσία και αντιδημοκρατικό πραξικόπημα. Δυστυχώς, όμως, όλη η κυρίαρχη πολιτική πράξη συνηγόρησε στο πραξικόπημα αυτό και το κουκουλώσαν σαν να μην υπάρχει».

«Ο λαός είπε "όχι" στη συμφωνία Γιούνκερ και η κυβέρνηση αντί να σεβαστεί αυτή τη λαϊκή εντολή, υπερβαίνει το πλαίσιο αυτό και φέρνει μια χειρότερη συμφωνία χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και αυτός είναι ο ορισμός του πραξικοπήματος. Το αποτέλεσμα είναι εσχάτη προδοσία», σημείωσε".

Αλλά όμως...

"Καταψηφίζω το Μνημόνιο, στηρίζω την κυβέρνηση". Με άλλα λόγια, "Νίπτω τας χείρας εκ του ασφαλούς, ενώ γνωρίζω ότι σίγουρα το Μνημόνιο θα ψηφιστεί από σύσσωμο το δωσιλογικό πωλητικό σύστημα". Λέτε να τα 'χουμε ξεχάσει; Πώς θα μπορούσαμε...

Είδαμε τη στάση της ΛΑΕ στα μεγάλα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάλι ύπουλα υποστήριξαν τις συριζαϊκές θέσεις κι έκαναν ό,τι περνούσε απ' το χέρι κι απ' το πόδι τους για να συκοφαντήσουν κάθε πατριωτική φωνή, όχι μόνο αναπαράγοντας αυτούσια την κυβερνητική προπαγανδιστική γραμμή, αλλά ακόμα και χρησιμοποιώντας και διαδίδοντας το προπαγανδιστικό υλικό της ΧΑ. Μαζί τους και σύσσωμη η νατοϊκή αριστερά, ενορχηστρωμένα κι εν χορώ.

Το λοιπόν, συμφωνώ μέχρι λέξη με αυτά που λέει, μα δεν πιστεύω ούτε λέξη απ' αυτόν που τα λέει.

Το σύστημα είναι δοκιμασμένο όσο και πασίγνωστο. Όταν αρχίζει κάτι να σαλεύει στην κοινωνία, κάποιο περιφερειακό ανάχωμα του Καθεστώτος μπαίνει μπροστά και υπερθεματίζει συνθηματολογικά, έτσι ώστε να ελέγξει (δηλαδή να καπελώσει) τη λαϊκή αντίδραση. Να εμπορευτεί ελπίδα, να υφαρπάξει ψήφους και τελικά να πουλήσει στεγνά τις υποσχέσεις που έδωσε. Και φτου κι απ' την αρχή.

Κύριε Λαφαζάνη, λυπάμαι που το λέω, όμως είναι πια για σας και για τη γκρούπα σας πολύ αργά. Παράγουμε περισσότερους ΣΥΡΙΖΑ απ' όσους μπορούμε να καταναλώσουμε. Η αριστερά έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα κι έχει ξεπέσει ακόμα περισσότερο: Μαζί με την φασιστική δεξιά αλληλοτροφοδοτούνται μέσα σ' έναν αδιέξοδο όσο και διασπαστικό διπολισμό, με όρους του περασμένου αιώνα και εμφυλιοπολεμικές κραυγές, δίνοντας βαθιές ανάσες κι ενέσεις χρόνου στο πωλητικό Καθεστώς που ισοπεδώνει το λαό κι εκχωρεί τη χώρα. Και τα χρόνια περνάνε κι η διάλυση προχωράει απρόσκοπτα...

Μην πιστέψετε στιγμή ότι θα μας ξαναπουλήσετε το ίδιο παραμύθι. Γιατί το δις εξαμαρτείν θα είναι πια ντροπή για εμάς κι όχι για εσάς...



Όττο: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου