Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου: «Εγώ είμαι η δημοτική αρχή και θα κάνω ό,τι θέλω»

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου, με την υποστήριξη του παπά, καταστρέφει κεραία τηλεόρασης στο σπίτι αγωνίστριας

Την έντονη διαμαρτυρία - καταγγελία για τις φραστικές επιθέσεις και την απόπειρα προπηλακισμού των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης από ορισμένους τραμπούκους εθνικιστές - ρατσιστές στη λαϊκή συνέλευση στους Μυτιληνιούς, αλλά και για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Πυθαγορείου εναντίον μέλους του ΚΚΕ για ασήμαντη αφορμή, κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητώντας από το δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση.

Τελικά, ο μεν δήμαρχος δήλωσε γενικά ότι είναι αντίθετος σε κάθε ακραία συμπεριφορά, η παράταξη «Δράση - Ενότητα - Προοπτική» (Μηλίγγος) καταδίκασε αυτές τις ενέργειες, ενώ οι άλλες τρεις παρατάξεις (Χατζηχριστοδούλου, Σίμος, Κοζώνης) απέφυγαν να πάρουν θέση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι η στάση σιωπής ή ίσων αποστάσεων σε τέτοια ζητήματα δίνουν «αέρα στα πανιά» της αυθαιρεσίας και των τραμπούκικων επιθέσεων ενάντια σε λαϊκούς αγωνιστές, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση στοχεύουν τον ίδιο το λαό και τις διεκδικήσεις του.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η παρακάτω:

«Στις 4 Ιούλη έγινε η Λαϊκή Συνέλευση Μυτιληνιών με θέμα την κυβερνητική απόφαση να λειτουργήσει νέο ΚΥΤ και φυλακή παραβατικών στο στρατόπεδο Μοσχονά της περιοχής.

Τη Συνέλευση καλούσε το Τοπικό Συμβούλιο και ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος προήδρευσε και της Συνέλευσης.

Κατά τη διάρκειά της, τόσο στην τοποθέτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" όσο και της Επιτροπής Ειρήνης, τοποθετήσεις οι οποίες δήλωναν σαφώς την αντίθεση στο νέο και σε όλα τα hot spot στο νησί, αλλά αναδείκνυαν τους πραγματικούς υπεύθυνους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και δήλωναν την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ορισμένοι τραμπούκοι, που επιδίδονται στην πατριδοκαπηλία και στις εθνικιστικές - ρατσιστικές κορόνες, κινήθηκαν εναντίον των ομιλητών γιουχαΐζοντας, επιχειρώντας να πετάξουν αντικείμενα και να χειροδικήσουν. Στον ομιλητή δε της Επιτροπής Ειρήνης άρπαξαν τελικά το μικρόφωνο από τα χέρια. Για όλα αυτά είναι αδιάψευστα τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς μια παρέμβαση προστασίας των ομιλητών από τους διευθύνοντες της Συνέλευσης και από τον ίδιο το δήμαρχο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ούτε καν μια έκκληση να σταματήσουν τις ασχήμιες. Αντίθετα προέτρεπαν εμάς να σταματήσουμε να μιλάμε… για να μην προκαλούμε!!!

Όμως τα γεγονότα είχαν και συνέχεια. Μερικές μέρες αργότερα μια δημότης κάτοικος Πυθαγορείου, μέλος του ΚΚΕ, που στη συνέλευση Μυτιληνιών είχε επιτιμήσει έναν από τους τραμπούκους που μας έβριζαν και τον απέτρεψε να μας πετάξει ένα μπουκάλι νερό, έπεσε θύμα εκφοβισμού για τη στάση της, με την απειλή ότι "θα το πληρώσει ακριβά".

Και μόλις προχθές στις 25 Ιούλη η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου ο οποίος αυθαίρετα κατέστρεψε την κεραία τηλεόρασης που είχε σε τοίχο του σπιτιού της με την δικαιολογία ότι εμπόδιζε την κυκλοφορία.

Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της και στην πρότασή της να ζητηθεί η γνωμάτευση της Τροχαίας, της απάντησε "εγώ είμαι δημοτική αρχή και κάνω ό,τι θέλω".

Όταν η δημότης κάλεσε την αστυνομία και ο αντιδήμαρχος ανέβηκε στο μηχανάκι και πήγε να διαφύγει (προφανώς γιατί βαρύνεται και με προηγούμενες χειροδικίες σε βάρος δημοτών), προσπάθησε να τον εμποδίσει μπαίνοντας μπροστά και κρατώντας το τιμόνι.

Τότε ο κ. αντιδήμαρχος φώναξε σε βοήθεια διερχόμενο δημότη και τον παπά του Πυθαγορείου, οι οποίοι την έπιασαν από τα χέρια και την κρατούσαν σφικτά έως ότου ο πρώτος εξαφανιστεί.

Έτσι μετά τον παπά του Παγώνδα και τον εμπρηστικό ρατσιστικό του λόγο στους Μυτιληνιούς που αποδοκίμασε και η Μητρόπολη, έχουμε τώρα και τον παπά του Πυθαγορείου σε ρόλο "σωματοφύλακα" του αντιδημάρχου και προσωρινό "δεσμοφύλακα" του θύματος της αυθαιρεσίας.

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν στοχοποίηση όσων εκφράζουν αντίθετη γνώμη, όσων υπερασπίζονται θαρρετά την άποψή τους.

Κύριε δήμαρχε, η "Λαϊκή Συσπείρωση" εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλλει όλα αυτά που συμβαίνουν με την ανοχή της παράταξής σας και της Νέας Δημοκρατίας.

Σας απευθύνουμε ευθέως την ερώτηση:

  • Είστε σύμφωνος με τέτοιες ενέργειες όπως ορισμένων στη Λαϊκή Συνέλευση Μυτιληνιών και του αντιδημάρχου;
  • Τι προτίθεστε να κάνετε ως στοιχειώδη ένδειξη αποδοκιμασίας τέτοιων πράξεων;

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις να πάρουν θέση.

Καλούμε ακόμη μια φορά το λαό και τη νεολαία της Σάμου να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να απομονώσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι καπηλεύονται τον πατριωτισμό και προβάλλουν το μίσος για τους άλλους λαούς ως λύση για τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Τέλος κ. δήμαρχε, και επί της ουσίας γύρω από την οποία κάποιοι βγήκαν στα χαρακώματα εναντίον μας:

Εμείς λέμε ακόμη μια φορά: Κατάργηση των hot spot στα νησιά. Πολύ περισσότερο όχι σε οποιοδήποτε νέο ΚΥΤ.

Απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων μεταναστών. Όλες οι διαδικασίες ασύλου κλπ. σε ΚΥΤ στην ηπειρωτική χώρα.

Αποζημιώσεις στους πληγέντες από την υπερσυσσώρευση προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή της πόλης.

Εσείς είστε ως παράταξη κατά της δημιουργίας νέου hot spot ή έχετε μπει σε διάλογο με την κυβέρνηση για την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί;».

Η στάση αυτή έρχεται σε συνέχεια και κλιμάκωση επιθέσεων τις οποίες έχουν δεχτεί συνδικαλιστές, αγωνιστές της κομμουνιστικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου (κυρίως γυναίκες) και στέκια από τραμπούκους και παρακρατικούς οι οποίοι στοιχίζονται πίσω από τη μόχλευση που προσπαθούν να δημιουργήσουν αστικοί κύκλοι στην ελληνική κοινωνία από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και εντεύθεν.

Οι επιθέσεις αυτές, εκμεταλλευόμενες την αμηχανία και τα διλλήματα τα οποία ταλανίζουν το λαϊκό κίνημα, προσπαθούν να εμπεδώσουν μια εικόνα αδυναμίας των παλιών αγωνιστών, οι οποίοι κάτω από την «ιστορική ήττα» και καλά της Αριστεράς, υποχωρούν, απομονώνονται και αδυνατούν να υπερασπιστούν και αυτούς ακόμη τους εαυτούς τους.

Λοιπόν, προσέχτε καλά φασισταριά, και ενόψει των νέων σας πλάνων για τη ΔΕΘ, γιατί η υπομονή έχει κοντά ποδάρια.

Και προσέχτε κι εσείς αγανακτισμένοι απλοί πολίτες, που πίσω από τις πλάτες σας κρύβεται το κάθε παρακρατικό ακροδεξιό σκουλήκι γιατί μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...