Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ψυχραιμία: Άλλο Πάνος, άλλο Καμμένος

Στάθης


Λένε ορισμένοι ότι αυτά που έκανε ο κ. Καμμένος (εγκέφαλος) πηγαίνοντας στις ΗΠΑ, δεν έχουν γίνει ποτέ, ότι τέτοιο προηγούμενο δεν έχει ούτε η Ζουαζιλάνδη. Ανοησίες! Υπάρχει προηγούμενο –η όλη υπόθεση θυμίζει την εποχή της (παλιάς) αποικιοκρατίας, όταν διάφοροι φύλαρχοι, οπλαρχηγοί και μάγοι- μαντζούνηδες έσπευδαν στις δυτικές μητροπόλεις για να υπονομεύσουν τον τοπάρχη των δυτικών στην πατρίδα τους, προσφέροντας αντί αυτού τις δικές τους υπηρεσίες στους αποικιοκράτες. Θα μου πείτε «θέλησε ο Καμμένος (εγκέφαλος) να υπερακοντίσει τον Τσίπρα;».

Δεν δύναμαι να σας απαντήσω – το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό (τον εγκέφαλο) του Πάνου, είναι αρμοδιότητος Τσίρκου. Το οποίον Τσίρκο (του Μαξίμου) αδειάζει τον Πάνο και νομίζει ότι αυτό είναι αρκετό. (Ώς την επόμενη κασκαρίκα). Η υπόθεση αρχίζει να ’χει πλάκα – οι «New York Times» αποκαλύπτουν ότι η Αμερικανική κατασκοπεία αλωνίζει στην Ελλάδα (πράγμα περί το οποίον το Μαξίμου, κιχ), ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι ένας ανθυπορασπούτιν του Πούτιν (όστις υπονομεύει τις προσπάθειες του κ. Τσακαλώτου να βρει επενδυτές από το Μπαλί), την ώρα που ο κυρ-Αλέκος έχει βάλει κάτω τις τράπεζες (που θέλουν να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη) και τις βαράει σαν χταπόδια.

Με την ευκαιρία, έχω κάτι χωράφια εξ αδιαιρέτου (και συνεπώς άνευ αξίας) στον Πύργο της Ηλείας. Μήπως θα μπορούσαν να κάνουν κι εκεί μια Βάση οι Αμερικανοί – να πάρει αξία και η περιοχή, που έως τώρα στερείται επενδυτών;

Δεν ξέρω τι νταούλια βαράνε μέσα στο μυαλό του Τσίπρα με τον πονοκέφαλο που του προκαλεί ο Καμμένος (εγκέφαλος), αλλά ο πρωθυπουργός είναι πολύ ανθεκτικός. Ο άνθρωπος άντεξε να ξεφτιλίσει ένα δημοψήφισμα. Να ξεφτιλίσει την πατρίδα του. Να ξεφτιλίσει την Αριστερά. Να ξεφτιλίσει τη λογική και την ηθική, και δεν θα αντέξει μια σχέση βασισμένη σε Βάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών; –γκολ αυτοί, στη σέντρα ο Τσίπρας! Τέτοια ανθεκτικότητα στο ξύλο ούτε ο Κόναν ο Βάρβαρος– και τέτοια ανθεκτικότητα στην ξεφτίλα ούτε ο Χατζηαβάτης. Πάρτε κόσμε βάσεις! Πάρτε κόσμε την εθνική περιουσία (ό,τι προλάβετε για 90 χρόνια!) – ύστερα πάλε δικά μας θα ’ναι! Πράγματι ο άνθρωπος αυτός, ο Τσίπρας, «είναι η κάθε λέξη του Συντάγματος» αυτοπροσώπως.

Έχω την εντύπωση ότι όπως ο κ. Ζάεφ ψάχνει στα Σκόπια για 80 βουλευτές, έτσι και ο Τσίπρας θα ψάχνει εδώ (ψάχνει ήδη) για 151 βουλευτές. Εννοείται βουλευτές με αδαμάντινο (σε καλές τιμές) ήθος, ώστε να μπορεί, αν χρειασθεί, να σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση αμερικανόφιλη κι όχι φιλοαμερικάνικη. Μια κυβέρνηση αρχών που έχει κι άλλες…

Πηγή: topontiki.gr



Στάθης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου