Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο θαυματοποιός και ο μαθητευόμενος μάγος

Στάθης


Ήρθε η ώρα για τα θαύματα: Προεκλογική περίοδος. Ήρθε και η άνοιξη, έμειναν πίσω οι βροχές (κίνδυνος για πνιγμένους στη Μάνδρα δεν υπάρχει), αργεί ακόμα το καλοκαίρι (κίνδυνος για κεκαυμένους στο Μάτι δεν υπάρχει ακόμα) – ιδανικός καιρός για θαύματα!

Τα θαύματα σε προεκλογικές περιόδους είναι κυρίως οικονομικά! Αίφνης λεφτά υπάρχουν κι εσύ αίφνης επίσης γίνεσαι χάχας, χάσκεις, πιστεύεις στα θαύματα και το θαύμα σε πιάνει: στην τσέπη σου ξαφνικά φυτρώνουν λίγα ευρώ. Βεβαίως, καθώς τα κοιτάζεις κάτι σου θυμίζουν – δικά σου ήταν και στα φάγανε; δεν είσαι και σίγουρος, αλλά απ’ το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

Κι εκεί που είσαι έτοιμος να ευχαριστήσεις τον Τσίπρα για το θαύμα, μαθαίνεις ότι το θαύμα στο έκανε ο Κόκκαλης. Διότι απ’ όταν ο Κόκκαλης έγινε αριστερός (με θαύμα του Τσίπρα) κάνει θαύματα κι ο ίδιος. Πάει το θαύμα σύννεφο.

Για παράδειγμα τα κότερα γίνονται φρεγάδες. Πει και κάνουν κανένα αστείο στο Καστελλόριζο οι Τούρκοι, θα πνίξουμε τις φρεγάδες τους στο κότερο!

Αλλάξανε τα πράγματα και πήξαμε στα θαύματα! Αλλά και το θαύμα να μη σας κάτσει, το πάτε και το ακουμπάτε στον Ριχάρδο. Θα σας το αγοράσει ως κόσμημα και όχι μόνον ως χρυσό.

Ριχάρδος παντού! Ριχάρδος στην Κεντρική Επιτροπή, Ριχάρδος στο αφορολόγητο, Ριχάρδος και στις Πρέσπες, Ριχάρδος στη Βουλή, κόσμημα η Μεγαλοοικονόμου, χρυσάφι ο Δανέλλης, Ριχάρδος ο Πετσίτης, διορισμοί ο Ριχάρδος, επιδόματα ο Ριχάρδος, ΣΥΡΙΖΑ παντού - Ριχάρδος παντού!

Κομίντιανς που λένε και οι Αμερικάνοι τους κωμικούς όταν οι έρμοι είναι της ξεφτίλας. Αρκεί η ξεφτίλα να ’ναι κάτω των 200 ευρώ. Αν είναι άνω των 200 ευρώ, θεωρείται δωροληψία.

Και η δωροληψία διώκεται, αλλά ω του θαύματος, δεν διώκεται ο δωρολήπτης...


«Είμαστε όλοι Πολάκηδες» και «Είσαστε όλοι μαλάκηδες». Όχι, Παύλο! Μην το τουιτάρεις αυτό, θα σε παρεξηγήσουν πάλι.

Προσπαθεί να ξαναβγεί στον αφρό ο κ. Νίκος Παππάς. Όλο δηλώσεις κάνει. Ξεκούδουνες. Που τους έχουν κρεμάσει κουδούνια προ πολλού…

Πηγή: topontiki.gr



Στάθης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου