Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Οι «προβλέψιμοι» και οι «δεδομένοι» υπηρέτες!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Την ώρα που ο κόσμος καίγεται –και μάλιστα στην αυλή μας- με το πρόβλημα της Λιβύης, το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, αγρόν αγοράζει και ασχολείται με την ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προταθεί για νέος πρόεδρος της... «δημοκρατίας».

Λες και πρόκειται να αλλάξει κάτι αν αλλάξει το όνομα της διακοσμητικής φιγούρας που θα παίζει το ρόλο του «Προέδρου»!

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν εκείνον που θα είναι ακόμα πιο ευπροσάρμοστος στα κελεύσματα των κατακτητών.

Πιο ευπροσάρμοστος ακόμα κι από τον Παυλόπουλο που σε συνέντευξή του ομολόγησε ότι... το σύνταγμα παραβιάστηκε(!) για το καλό του τόπου(!).

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ετοιμάζεται διεθνής διάσκεψη, στο Βερολίνο, για το πρόβλημα της Λιβύης, ένα πρόβλημα που η Τουρκία το ανέδειξε σε πρόβλημα της Ελλάδας με την καταπάτηση της ελληνικής ΑΟΖ, η «κυβέρνηση» διακηρύσσει ότι... θα διεκδικήσει και τη δική της συμμετοχή.

Και δεν ντρέπεται!

Δεν ντρέπεται καν για το γεγονός ότι όσοι αποφάσισαν τη διοργάνωση αυτής της διάσκεψης, οι... εταίροι δηλ. της Ελλάδας, έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία και καλούν σε διάσκεψη τον καταπατητή, κλείνοντας στη μούρη την πόρτα στη χώρα που υφίσταται την παραβίαση!

Όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά εκλιπαρούν τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη ευελπιστώντας(!) ότι θα γίνει κατορθωτό.

Δεν πιστεύουν βέβαια ότι θα αποκομίσουν κάτι απ` αυτή τη διάσκεψη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες!

Είναι όμως γι` αυτούς η συμμετοχή θέμα ζωτικής σημασίας.

Πρέπει να δείξουν στο πόπολο ότι  τους επιτρέπουν, τα αφεντικά, να υπάρχουν και να αναπνέουν! 

Ακόμα ούτε και οι τελευταίες εξελίξεις -με τη διάσκεψη της Μόσχας- τους έκανε να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους και την κατάντια τους, μετρώντας το αχαμνό μπόι τους μπροστά στην πατριωτική στάση του στρατηγού Χαφτάρ, που πέταξε στη μούρη Ερντογάν και Πούτιν την κατάπτυστη συμφωνία που του πρότειναν και τους άφησε στα κρύα του λουτρού, λέγοντας... «Η Λιβύη στους Λίβυους»!

Γιατί ο άνθρωπος φορά παντελόνια και –μέχρι στιγμής- τα τιμά!

Δεν είχε σκοπό να σκύψει το κεφάλι, όπως κάνουν οι δικοί μας τζουτζέδες και θλιβεροί αυλοκόλακες!

Γιατί ξέρει ότι τους γλοιώδεις υπηρέτες που διακηρύσσουν (όπως ο Μητσοτάκης στον Τράμπ) ότι είναι... «προβλέψιμοι» και «δεδομένοι» τους σιχαίνονται και τα αφεντικά τους!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου