Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Όνειδος

Γιώργος X. Παπασωτηρίου


Είναι η ντροπή του ανθρώπινου είδους. Είναι οι άνθρωποι-φίδια, που ξερνούν φαρμακωμένο λόγο μίσους και κακίας. Μιλώ για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αυτόν που δήλωσε, ενώ δεκάδες μετανάστες πνίγονταν στο Ιόνιο, «…πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο.»!

Και η ύβρις συνεχίζεται: «Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας…».

Ναι, ο αχρείος θεωρεί ότι αυτός και οι συν αυτώ είναι τα θύματα! Αυτοί κινδυνεύουν. Οι άλλοι, που πνίγονται αυτήν την ώρα στο Ιόνιο είναι οι θύτες, είναι οι οργανωμένοι "εισβολείς", που δεν ξεριζώθηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους από τις βόμβες και τη βία στις οποίες τους καταδίκασαν οι σύμμαχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά για να «αλλοιώσουν» την ιδεολογία του Άδωνη Γεωργιάδη!

Τελικά, ολόκληρη η δεξιά(είναι λάθος η διάκριση με την ακροδεξιά) με λόγο, πράξεις και ανοχή υποθάλπει την ίδια απάνθρωπη, την ίδια ξενοφοβική, την ίδια φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία. Η κοινωνία τους έχει ως συνδετικό αρμό το φόβο και το μίσος. Το φόβο όλων εναντίον όλων.

Θα ενισχύσουν με τα μιντιακά ηχεία τους το φόβο για να νομιμοποιήσουν την «πειθαρχική κοινωνία», την αστυνομοκρατία τύπου Χρυσοχοΐδη, την ουμπεροποιημένη οικονομία τύπου Χιλής, την στρατιωτικοποιημένη κοινωνία τύπου Μπίσμαρκ.

Ο ανθρωπότυπος αυτής της κοινωνίας και ψηφοφόρος του Γεωργιάδη είναι ο «νοικοκύρης», αυτός που θα σκοτώσει τον Ζακ και ύστερα με ήσυχη τη συνείδηση θα πάρει τη σκούπα να σκουπίσει. Είναι ο δολοφόνος του Λουκμάν. Είναι ο φονιάς του Παύλου Φύσσα, που αφού στρίψει το μαχαίρι στην καρδιά του αντιφασίστα, θα πάει να κοιμηθεί ήσυχος.

Απέναντι σ’ αυτό το λόγο είναι η ανθρωπιστική (για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις) αγωνιστική Πράξη, είναι η αλληλεγγύη, η φιλία και η συντροφικότητα.

Απέναντι στο φόβο και το μίσος είναι η Ανθρωπιά.

Και η Ανθρωπιά θα νικήσει!

Πηγή: artinews.gr



Γιώργος X. Παπασωτηρίου: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου