Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ας διαλέξουν!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Το Oruts Reis κόβει βόλτες βαθιά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τα καλώδια απλωμένα, και οι «άριστοι» της πολιτικής αριστοκρατίας των Αθηνών το... «παρακολουθούν»!!!

Δηλαδή;

Το παρακολουθούν αν κάνει σωστά τη δουλειά του;

Το παρακολουθούν για να δουν αν τηρεί το ωράριο εργασίας ή να διαπιστώσουν αν το πλήρωμα τηρεί τους όρους υγιεινής του Χαρδαλιά;;

Για να μας καθησυχάσουν μας είπαν τη μαλακία ότι... ναι, μεν, τα καλώδια -με τα ηχοβολιστικά- του Oruts Reis είναι απλωμένα αλλά... δεν μπορούν να δουλέψουν γιατί παρεμποδίζονται –λέει- από τον πυκνό θόρυβο που δημιουργούν τα πολλά παραπλέοντα πολεμικά πλοία!!! (Πόσα θαυμαστικά να βάλω;;)

Παραδέχονται δηλαδή –οι άθλιοι- ότι το ερευνητικό σκάφος έχει αρχίσει την επιχείρηση έρευνας αλλά χάρη στην τύχη μας δεν μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα!!!

Την πρώτη φορά, νότια της Κρήτης, είχαμε σύμμαχο τον αέρα που το εμπόδιζε, τώρα έχουμε σύμμαχο το θόρυβο!

Το να ξεκαθαρίσουν από την αρχή ότι τέτοιου είδους ενέργειες επιβουλεύονται την ύπαρξη της ίδιας της χώρας και να κόψουν –μια κι έξω- τα καλώδια του ερευνητικού, δεν το αποτολμούν.

Διότι...

Τέτοιες απαντητικές ενέργειες γίνονται από κυβερνήτες κι όχι από μαριονέτες και ενεργούμενα που προστρέχουν –ακόμα και τώρα- στους προστάτες τους, της ΕΕ, και τα αφεντικά τους επαιτώντας βοήθεια και αλληλεγγύη, που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν ποτέ!

Θρασύδειλα ανθρωπάρια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι η πασαρέλα και η καταστολή του λαού, με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους!

Που πολιτική τους είναι η φίμωση της κοινωνίας (με μάσκα και εγκλεισμό στην απομόνωση) και η εκτέλεση των άνωθεν προσταγών, όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια.

Τώρα θα φτάσουν και στον ακρωτηριασμό της χώρας;

Μόνο που αυτή τη φορά θα τους αναγκάσει ο Ερντογάν και η σκληρή πραγματικότητα να ξεβρακωθούν και να διαλέξουν αν πατρίδα τους θεωρούν αυτόν τον έρμο τόπο ή τους ξένους τόπους στους οποίους κρύβουν τους μπεζαχτάδες τους!

Σίγουρα θα πρέπει να είναι νοητικά προβληματικός αυτός που αγαπά τον πόλεμο!

Όταν όμως αγαπάς την ειρήνη θα πρέπει να καταλάβεις ότι ενέργειες και πολιτικές σαν αυτές των πολιτικών σαλτιμπάγκων των Αθηνών μόνο σε πόλεμο οδηγούν!

Ο κατευνασμός και η υποχωρητικότητα δίνει θάρρος στο μισότρελο αντίπαλο (βλ. Ερντογάν και Χίτλερ) να σε στριμώξει στον τοίχο. Μέχρι που να μην έχεις άλλη διέξοδο από το να πολεμήσεις για την ύπαρξή σου ή τον αφανισμό σου.

Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδας δεν κατοχυρώνεται με κατευνασμούς, φιλοφρονήσεις, υποκλίσεις και καθωσπρεπισμούς.

Όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι μόνο ένας τρόπος υπάρχει!

Η ισχύς!

Είναι οι στιγμές που έχεις να διαλέξεις αν θα ζήσεις τη μίζερη και αξιοθρήνητη ζωή του δούλου ή θα πεθάνεις για τη λευτεριά σου!

Τους το ξεκαθάρισε ο Σολωμός με τον ΄Υμνο στην Ελευθερία, που τον ακούνε κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά ποτέ δεν άκουσαν τα λόγια, παρά μόνο τη μελωδία!

Σε γνωρίζω (ελευθερία) από την κόψη του σπαθιού την τρομερή ...

Ήρθε η ώρα να διαλέξουν τι είναι τελικά! Δειλοί ή προδότες;;

Ό,τι και να είναι από τα δυο, το καλύτερο –γι` αυτούς και τον τόπο- είναι να τα μαζέψουν και να εξαφανιστούν!

Αν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ του τόπου μας «τα βρήκαν» με τις αντίστοιχες της Τουρκίας, τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχει ο λαός!



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου