Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Φτάσαμε πάλι στο παρά ένα του χρόνου

 Μαρία Στρίγκου



Φτάσαμε πάλι στο παρά ένα του χρόνου - και τι χρόνος ο φετινός, μηδένισε όλα τα κοντερ κακοτυχίας - με την ψυχή στο στόμα και το μυαλό παραγεμισμένο όνειρα, επιθυμίες και στόχους. Φτου κακά το '20 πάμε με φόρα για το τιμημένο '21 μήπως και γυρίσει ο τροχός και σκάσει το χειλάκι του ο φτωχός. 

Αδέρφια ψυχραιμία.

Δεν θέλω να σας κακοκαρδίσω αλλά είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, σε μια περίσταση που λέει, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αυτοσχεδιάστε αδιέξοδο, δεν θα αλλάξει κάτι.
Μια η πανδημία, μια η οικονομία, μια η @γ@μία, όλα εις -μία μας πλήττουν σφοδρα και μη σας πω μας αλλάζουν και τα φώτα. Του σαλονιού, του μπαλκονιού, δεν έχει σημασία, κάτι ηλεκτρολογικό μας το κάνουν.
 
Αδέρφια ψυχραιμία. 

Το '20 πέρασε δύσκολα και το '21 δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όπως φαίνεται. Θα τραβηχτούμε αρκετά με ιούς κι εμβόλια, με πτωχεύσεις και χρεοκοπίες, με απώλειες και χασούρες. Ας είμαστε ρεαλισταί, τι κι αν υπήρξαμε ερασταί.

Βάλτε μικρούς, εφικτούς στόχους για τη νέα χρονιά. Επενδύστε στο χιούμορ και την ανθρωπιά. Εκτιμήστε τα απλά πράγματα της ζωής. Αγαπήστε την ειλικρίνεια και την αλήθεια.
Το μέλλον - σωστά είπε ο ποιητής - θα έχει πολλή ξηρασία. Ας γίνει παρηγοριά και νερό, ό, τι γλυκαίνει τον καθένα. 

Μια κουβέντα από καρδιάς, ένα χάδι, το νοιάξιμο, η συμπόνια, η αλληλεγγύη, η φροντίδα, η ανιδιοτέλεια, η Αγάπη, το να γελάς γάργαρα, να περνάς όμορφα με τα απλά.

Ξοδευτήκαμε πολύ τα προηγούμενα χρόνια, δουλέψαμε, αποκτήσαμε, ψωνίσαμε, φάγαμε, γαμηθήκαμε, διασκεδάσαμε, εξαντληθήκαμε σπάταλα. Όλα φεύγουν, τίποτα δεν μένει για πάντα.

Μόνο η Αγάπη και η δύναμη να φτιάχνεις μοναδικότητες από το τίποτα. Κι αυτή η δύναμη έρχεται μόνο μέσα απ' την Αλήθεια και την Απλότητα, φυσικά κι απ' την Αγάπη. Αυτός είναι ο δρόμος της, τα μέρη που συχνάζει. 

Για τη χρονιά που έρχεται εύχομαι Αγάπη, Αλήθεια, Απλότητα, Ειλικρίνεια, Υγεία, Γέλιο, Συντροφικότητα και μάτια καθαρά για να βλέπουμε τους ήλιους και τα φεγγάρια που μας οδηγούν. Τίποτα περισσότερο.

Ας είναι σπλαχνική η καινούργια χρονιά. Αυτό μόνο. 

 
Η Μαρία Στρίγκου δουλεύει στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας"και σπούδασε Counseling psychology στο Middlesex University


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου