Κυριακή 9 Μαΐου 2021

9η Μάη: «Ζήτω σύντροφε Στρατάρχη!»

Πύρρος Βασίλης


« Ζήτω σύντροφε Στρατάρχη! »

Ήταν ξημερώματα της 1ης Μαΐου του 1945 όταν το τηλεφώνημα ενημέρωσε τον Στρατάρχη Ζούκοφ ότι η ημέρα της εργατικής τάξης θα γιορταστεί με τον πιο εμβληματικό τρόπο : Την κόκκινη σημαία των εργατών πάνω από το Ράιχσταγκ.

Ήταν η αρχή του τέλους της ναζιστικής Γερμανίας που οριστικοποιήθηκε και τυπικά στις 9 Μαΐου του ίδιου έτους με την άνευ όρων παράδοση της.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβρη του 44 η Αθήνα στολισμένη γιόρταζε την απελευθέρωση της, αυτήν που λίγα χρόνια πριν φαινόταν ανέφικτη και που χωρίς την σιδερένια θέληση και οργάνωση του ίδιου του λαού θα έμενε απραγματοποίητη.

Τα εθνικό-απελευθερωτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, μαζί με το έπος της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης ανέδειξαν το μεγαλείο του γνήσιου λαϊκού πατριωτισμού.

Η φυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό και ο προδοτικός χαρακτήρας των ντόπιων ρουφιάνων των ταγμάτων ασφαλείας που «ορκίζονταν να υπακούν στις διαταγέςτου αδόλφου Χίτλερ», αναδεικνύουν το πραγματικό περιεχόμενο του πατριωτισμού της αστικής τάξης και των φασιστών.

Σήμερα η ΕΕ και από κοντά της όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την ιστορία ανακηρύσσοντας την συγκεκριμένη μέρα ως την « ημέρα της Ευρώπης» . Θέλουν να διαγράψουν από την συλλογική μνήμη των λαών το συμπέρασμα ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος όσο φοβερός και αν φαίνεται. Επιδιώκουν να κρύψουν ότι ο φασισμός είναι γνήσιο δημιούργημα του σημερινού συστήματος.

Όσο όμως και αν λυσσάνε ματαιοπονούν. Η μνήμη δεν διαγράφεται.

Ο λαός κρέμασε τους ναζί… στον πάσσαλο της ατίμωσης και εκεί θα παραμείνουν.

Ζήτω η 9η Μάη, μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών!

Πύρρος Βασίλης, φαντάρος ΕΛΔΥΚ.

Πηγή:alt.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου