Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Διπλωματία ή ραγιαδισμός και υποτέλεια;



Καλά θα κάνει ο Δένδιας ν΄ασχοληθεί με "τα του οίκου" του και να μην παριστάνει τον "λαγό" του Μπάιντεν και της Μέρκελ!
Πολύ περισσότερο, όταν προσπαθεί να εμπλέξει την Ρωσία, σε μια κατασκοπευτική υπόθεση, που αφορά στην Λευκορωσία.

Αυτό δεν λέγεται διπλωματία, αλλά ραγιαδισμός και υποτέλεια!

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Χθες, με την πτήση της "Ράιαν Εϊρ", από Αθήνα προς Λιθουανία, ταξίδευε ο καταζητούμενος με παγκόσμιο ένταλμα, Λευκορώσος πράκτορας της Δύσης, Ρομάν Προτάσεβιτς. Ιδρυτής του καναλιού "Nexta Telegram", με τη βοήθεια του οποίου συντονίστηκαν οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, μετά τις εκλογές του Αυγούστου του 2020.

Κατηγορείται ότι είχε μακροχρόνια συνεργασία με τις πολωνικές ειδικές υπηρεσίες, ζήτησε τη δολοφονία του Προέδρου Λουκασένκο, υπαλλήλων των δομών εξουσίας της Λευκορωσίας, έκανε εκκλήσεις για μαζικές ταραχές, ώστε να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών, στην χώρα κ.α.

Παρά το διεθνές ένταλμα, η χώρα μας τον φιλοξενούσε και ελεύθερα απολάμβανε και φωτογράφιζε τ΄αξιοθέατα της Αθήνας, συνοδευόμενος, από την "διεκδικήτρια" της Προεδρίας της Λευκορωσίας, Τιχανόφσκαγια, όταν ο Λουκασένκο, μετά από διαπιστωμένη απόπειρα δολοφονίας, θα ήταν νεκρός. Δεν συνέβη και διέφυγαν. ΑΚΟΜΑ παραμένει στην Αθήνα.

Ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν, στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, πήρε σήμα ότι υπάρχει βόμβα, στην πτήση. Ο πιλότος ζήτησε ο ίδιος (έχει σημασία) να προσγειωθεί επειγόντως, στο αεροδρόμιο του Μίνσκ, όπως και με συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους της χώρας (επίσης σημαντικό).
Βόμβα δεν βρέθηκε, αλλά βρέθηκε ο Ρόμαν Προτάσεβιτς, που πλέον αντιμετωπίζει ποινή από 20χρόνια έως ισόβια. Και εκεί ΕΙΝΑΙ ισόβια!

Στην Ευρώπη τεράστια οργή. Γερμανία και Αυστρία ζήτησαν έρευνα. Η Πολωνία κυρώσεις, οι Βρυξέλλες "εκφράζουν ανησυχία", Η Λιθουανία ( ο κύριος αποδέκτης χρημάτων για την υποστήριξη της τοπικής αντιπολίτευσης) χαρακτήρισε τις ενέργειες των αρχών της Λευκορωσίας "μια αηδιαστική πράξη, πίσω από την οποία βρίσκεται το καθεστώς της Λευκορωσίας" και ζήτησε άμεση απελευθέρωση του Προτάσεβιτς. Το ίδιο και ο Δένδιας . Η Τιχανόφσκαγια ζήτησε να εξαιρεθεί η Λευκορωσία, από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Αλλά, σε ποια βάση;;

Το ίδιο το πλήρωμα του αεροσκάφους ζήτησε να προσγειωθεί, στο Μίνσκ! Ακόμα και στην περίπτωση, που οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζήτησαν την προσγείωση, σύμφωνα με όλα τα τυπικά πρωτόκολλα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η τελική απόφαση παραμένει πάντα στον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Επίσης διατέθηκαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ. Ολα νόμιμα!

Απομακρύνθηκαν οι επιβάτες, για πλήρη έλεγχο, κατέβηκε και ο πράκτορας, που βρέθηκε, από την εξωεδαφική ζώνη (αεροπλάνο) και πάτησε στο έδαφος της Λευκορωσίας, όπου και συνελήφθη.
Αυτό το "σχέδιο" σύλληψης, δεν είναι πρωτοφανές! Ούτε για την Λευκορωσία, ούτε για το Κίεβο.

Από το 2013, Αμερικανοί αξιωματικοί πληροφοριών προσγείωσαν το αεροπλάνο του τότε Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, στη Βιέννη - μόνο λόγω της υποψίας ότι ο Εντουαρντ Σνόουντεν βρισκόταν μέσα. Δεν εφευρέθηκαν ούτε παραμύθια για βόμβες. Ωμα και παράνομα, υπό την απειλή της χρήσης βίας, έγινε η κατάληψη, με το κλείσιμο όλων των αεροπορικών διαδρόμων.

Ο Ρομάν Προτάσεβιτς είναι η πιο πολύτιμη πηγή πληροφοριών. Ως πρώην αρχισυντάκτης του NEXTA, μπορεί να έχει δεδομένα σχετικά με τους διαδρόμους χρηματοδότησης του καναλιού, το προσωπικό και, το σημαντικότερο, για τις "πηγές" του, στις αρχές της Λευκορωσίας, που διέρρευσαν διάφορα ενοχλητικά στοιχεία.

Η ίδια η επιχείρηση απέδειξε τις ικανότητες των ειδικών υπηρεσιών της Λευκορωσίας. Οι εχθροί θα τους σέβονται και θα τους φοβούνται περισσότερο, και οι πολίτες της Λευκορωσίας θα τους εκτιμήσουν και θα τους θαυμάσουν.
Τους αξίζουν δάφνες! 

"Πρωτοφανές περιστατικό" η προσγείωση στο Μινσκ και η σύλληψη του πράκτορα;;

Κουραφέξαλα!

-2004. Ιδιωτική πτήση του μέλους του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Αντρέι Βαβίλοφ, κατέβηκε στο Παλμ Μπιτς των ΗΠΑ, για ανάκριση.

-2012 η Τουρκία κατεβάζει την πτήση Μόσχα-Δαμασκός.

-2016. Η Ουκρανία διατάσσει την επιστροφή του αεροσκάφους της "Belavia", όπου δήθεν βρίσκεται ο "πράκτορας της Μόσχας" Αρμέν Μαρτυροσιάν. Τον ανέκριναν οι μυστικές φασιστικές υπηρεσίες.

-2013
οι ΗΠΑ κατεβάζουν το αεροσκάφος του Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, πιστεύοντας ότι μέσα βρίσκεται ο Εντουαρτ Σνόουντεν.

Επιπλέον, θεωρούν απολύτως νόμιμη την ενέργεια τους: "Κάθε κράτος, για την επίτευξη της ασφάλειας του, ή για πολεμικές αναγκαιότητες, μπορεί να ζητήσει, από οποιοδήποτε αερομεταφορικό μέσο να προσγειωθεί, στο έδαφος του και στο πλαίσιο των αρχών των διεθνών κανόνων". (24 Ιουνίου του 2013, Πρακτορείο Ειδήσεων Ιντερφάξ).

Αυτά, για να μην πάτε αδιάβαστοι, στον Λαβρώφ και στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια!

Ναζί και με την βούλα ο Προτάσεβιτς!
Την εγκατάσταση του ναζισμού στην Ευρώπη επιδιώκουν, τελικά, οι ισχυροί του πλανήτη! Προσοχή!

Ο κακός χαμός στην Ε.Ε. για την προσγείωση του αεροπλάνου στο Μινσκ και τη σύλληψη του ναζιστάκου, που τον εμφανίζουν ως "ανεξάρτητο δημοσιογράφο".
Με συμμετοχή στις αντικομμουνιστικές κινητοποιήσεις στην Ουκρανία το 2014 (πρώτη φωτογραφία, από καταστροφή αγάλματος του Λένιν), ο Ρομάν Προτασέβιτς είναι δραστήριο στέλεχος της ένοπλης νεοναζιστικής οργάνωσης "Μέτωπο Νεολαίας" (δεύτερη φωτογραφία), που συσπειρώνει τους νοσταλγούς της κατοχής της Λευκορωσίας από τους ναζί.
 
Και βέβαια, δεν έχει κανένα λόγο να κρύβει την ιδεολογική του ταυτότητα, ως νεοναζί εθνοπροδότης που θαυμάζει τους κατακτητές της πατρίδας του, Τεύτονες ιππότες (τρίτη φωτογραφία).
Αυτό το κατακάθι, που η Λευκορωσία το κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, είναι που συγκίνησε την Ε.Ε. Μια Ε.Ε. που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε σφηκοφωλιά κάλυψης των νοσταλγών του ναζισμού σε όλη την ανατολική Ευρώπη.
Γιώργος Αλεξάτος









Πηγή:Από το facebook της Ιωάννας Υψηλάντη



Η Σφήκα: Επιλογές




1 σχόλιο:

  1. 🇬🇷🦅 ανθη μηθεις τον ηρω μου Γιοβανα Μικης Θεωδωρακις vs Ελαιωνωρας Ζουγανελη en.uoa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή