Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Εξυγίανση



«Τι θέλεις εσύ ως καταναλωτής και ως πολίτης από τη ΔΕΗ; Να μην είναι πανάκριβη. Θεωρούμε ότι η κατάργηση της μονιμότητας, των τριετιών στα διευθυντικά στελέχη και όλα τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου θα μειώσουν σημαντικά το κόστος της ΔΕΗ και δεν θα χρειάζεται ο κάθε υπουργός να βγαίνει και να αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ». 

Αυτά έλεγε ο Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας το 2019, όταν ετοιμαζόταν να ξεφουρνίσει ένα ακόμα γενναίο πρόγραμμα «εξυγίανσης» της ΔΕΗ για τη βελτίωση της θέσης της στον ανταγωνισμό, από τον οποίο τάχα θα έβγαιναν όλοι ωφελημένοι. Την ίδια μέρα, μάλιστα, ανακοίνωνε και μειώσεις 30% έως 65% στα τιμολόγια για το νυχτερινό ρεύμα, για να εμπεδωθούν καλύτερα τα ...αποτελέσματα της πολιτικής τους. 

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά τώρα που συζητιούνται ξανά ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει «εξυγιανθεί», η αγορά έχει απελευθερωθεί και ο ανταγωνισμός δουλεύει ρολόι. 

Ο λαός όμως συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο, χωρίς να υπολογίζονται και οι συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Μετά απ' αυτά, εξηγείται απόλυτα γιατί η κυβέρνηση επιστράτευσε τον ίδιο «πετυχημένο» υπουργό για να «εκσυγχρονίσει» την αγορά εργασίας, αφού πρώτα ...εξυγίανε τον κλάδο της Ενέργειας.

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου