Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Το κράτος της Κεραμέως




Δεν φτάνει που οι άνθρωπου εγκαταλείφθηκαν στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στη Βόρειο Εύβοια.

Δεν φτάνει που μόνοι τους διέσωσαν (εκτός από τις περιουσίες τους) την ελάχιστη αξιοπρέπεια ενός κρατικού μηχανισμού που τους διέταζε απλώς να φύγουν για να σωθούν. Δεν φτάνει που βίωσαν στο πετσί τους την αδράνεια και την ανυπαρξία μιας κυβέρνησης που έπαιζε «στερατέγκο» μεταφέροντας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης από εδώ και από εκεί με αποτέλεσμα να καεί η μισή Ελλάδα. Δεν φτάνουν όλα αυτά, καθώς τώρα έρχεται και η υπουργός παιδείας (; ) να επιβεβαιώσει ότι το ελληνικό κράτος τους έχει για φτύσιμο.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της «αριστείας» που διέπει την αντίληψη της κυρίας Κεραμέως οι κάτοικοι στο Πευκί της Εύβοιας ενημερώθηκαν με επιστολή του υπουργείου ότι το δημοτικό τους σχολείο από πενταθέσιο (δύο τάξεις ήδη σε συνδιδασκαλία) θα γίνει τετραθέσιο (δηλαδή δύο τάξεις σε συνδιδασκαλία) και θα πάψει να είναι ολοήμερο. Κι αυτό στη μέση της χρονιάς.

Η άριστη… λογιστική επιλογή της Κεραμέως είναι ότι εξοικονομεί έναν μισθό. Προφανώς στην αντίληψη της υπουργού και της κυβέρνησής της δεν χωρά η ιδέα ότι το κράτος οφείλει να παρέχει κάθε φροντίδα και μέτρο στους κατοίκους ανά την επικράτεια προκειμένου να μην ξεριζωθούν, αλλά να μείνουν στον τόπο τους μαθαίνοντας στα παιδιά τους να τον αγαπούν και να τον αξιοποιούν.


Παραθέτουμε λοιπόν την «λογιστική» επιστολή του υπουργείου Παιδείας καθώς και την επιστολή /απάντηση του συλλόγου των γονέων του σχολείου.

Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του (Π) ανάλογα ραβασάκια έλαβαν και άλλα σχολεία στην πυρόπληκτη περιοχή!

Εύγε ά(χ)ριστοι!









 

Δημήτρης Μηλάκας: Σχετικά με το Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου