Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Το έγκλημα,του…Κουρουμπλή!

Στέφανος Πρίντσιος


Για "έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα. "Θυμόμαστε όλοι πριν λίγες μέρες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα με πολύ επιθετικό ύφος, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ένδειξη πως υπάρχει μεγαλύτερη θνητότητα σε όσους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που είναι σε ΜΕΘ", σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος (στο "Κόκκινο 105.5 FM"). 


Πρόσθεσε δε ότι "ένα από τα πιο κρίσιμα συμπεράσματα της μελέτης, είναι ότι το 38,5% από το σύνολο των απωλειών που τέθηκαν προς μελέτη, είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν εάν η κατάσταση στο ΕΣΥ ήταν καλύτερη, εάν δεν είχαμε την πίεση και τις ελλείψεις που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα στο σύστημα υγείας". Θέση του ΜέΡΑ25 με αφορμή το περιεχόμενο της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα: «Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα έχει πρόσθετη αξία γιατί προέρχεται από τους ίδιους τους κυβερνητικούς επιστήμονες. Καταδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που μπροστά στον εναγκαλισμό της με τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαθούν ζωές. Οι ίδιοι που μας έλεγαν με υποκρισία ότι δεν θέλουν να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την απώλεια περίπου 1500 ζωών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021. Το να τους σταματήσουμε με τη συλλογική μας δράση είναι η μόνη ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμία από εμάς». 

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι μιλάνε για έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό το αντιπολιτευτικό κλίμα το ενισχύει ο Κουρουμπλής λέγοντας τα αυτονόητα, βάζοντας κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, διότι σύμφωνα με το νόμο, δολοφονία είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου ή και ζώου που διαπράττεται λόγω εγκληματικής αμέλειας ή αδιαφορίας για την αξία της ζωής.

Αντί να τα μαζέψει η κυβέρνηση, θρασύτατα πέρασε στην αντεπίθεση: Μομφή με βάση το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με αφορμή τα όσα είπε νωρίτερα χαρακτηρίζοντας δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ. 

Η συγκεκριμένη ποινή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημαίνει ότι ο βουλευτής θα στερηθεί το 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης. «Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «δολοφονήσατε ανθρώπους» και όταν υπήρξε παρότρυνση να ανακαλέσει αρνήθηκε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να κάνει κανείς κριτική για βαριές παραλείψεις αλλά να υπάρχει συνάδελφος και να λέει ότι δολοφονήσατε ανθρώπους είναι ότι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο, ότι πιο υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου». 

Το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι η αντίδραση του Τσίπρα, που αντί να συμπορευτεί με την λαϊκή οργή κατά των εγκληματικών παραλείψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτός τι έκανε; Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής. «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» 

Τα λόγια πλέον είναι περιττά!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου