Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ανυποχώρητοι απαιτούν να μην ανασταλεί η γενική εφημερία





Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενώ και χτες πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη από υγειονομικούς άλλων νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, τέθηκε σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση για αναστολή της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου και μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε μαζική κινητοποίηση έχοντας στο πλευρό τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Το 1 από τα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία καλείται λοιπόν να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, τη στιγμή που η πανδημία θερίζει στις πολυπληθείς σχολικές αίθουσες, από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα πάνω από 11.000 παιδιά έχουν εξεταστεί στο Παίδων Πεντέλης, εκ των οποίων τα 750 ήταν θετικά σε COVID, και μόνο η Παιδιατρική κλινική έχει νοσηλεύσει πάνω από 1.300 παιδιά. Σε κάθε εφημερία που αναστέλλεται δεν εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο περίπου 100 παιδιά, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» διαπιστώνουν αύξηση στις προσελεύσεις και στην προϋπάρχουσα πολύωρη αναμονή στα Επείγοντα.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα να παραμείνουν οι εφημερίες του νοσοκομείου ήταν, μετά την αγωγή που κατέθεσε για να βγει παράνομη η απεργία τους, να στείλει την Κυριακή αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και επιβεβαιώνοντας ότι η εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης στο δημόσιο σύστημα Υγείας πάει χέρι χέρι με την καταστολή. Η καταστολή όμως και η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσαν στο κενό, αφού οι υγειονομικοί, μαζί με εργαζόμενους της περιοχής, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έως την πλατεία Πεντέλης, ξεκαθαρίζοντας: «Με καταστολή δεν βγαίνει πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία».

ΟΕΝΓΕ: Με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές βγάζουν το νοσοκομείο εκτός εφημερίας

Παρά τις αυξημένες ανάγκες για νοσοκομειακή περίθαλψη και την εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού, «η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας εμμένουν στην απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση να καταργήσουν την 24ωρη γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης για να απασχοληθεί το προσωπικό σε επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, όπως κάνουν σαφές με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 14/01/2022», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καταγγέλλοντας την παρουσία των ΜΑΤ στο νοσοκομείο και απαιτώντας να μην ανασταλεί η γενική εφημερία και να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία και η ΠΦΥ.

Στη συνέχεια σημειώνει: «Με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, βγάζουν το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία εκτός εφημερίας και δίνουν οδηγία να διακομίζονται στα άλλα δύο "Παίδων" τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά.

Η νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη μιας τεράστιας σε έκταση και πληθυσμό περιοχής που καλύπτει έως τώρα το Παίδων Πεντέλης, μάλλον δεν θεωρείται "μείζονος σπουδαιότητας σκοπός" για την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να εφημερεύει, να υποδέχεται ασθενείς και να ενισχυθεί με προσωπικό και υποδομές.

Εμφανείς είναι οι αρνητικές επιπτώσεις, μόλις μια μέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή της 24ωρης γενικής εφημερίας του Παίδων Πεντέλης (16 & 17/1), η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα δύο άλλα νοσοκομεία Παίδων που υποδέχονται τον όγκο των περιστατικών».


ΠΑΜΕ: Αντί για προσλήψεις και χρηματοδότηση, αυταρχισμός και τρομοκρατία

«Στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων, υγειονομικών για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του, για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, η κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό και τρομοκρατία», σημείωσε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες! Να μην κλείσει η εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης! Τώρα ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων!». Το γεγονός άλλωστε καταδικάστηκε από πλήθος σωματείων σε όλη τη χώρα, σηκώνοντας κύμα αλληλεγγύης στους υγειονομικούς που παλεύουν να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου