Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, πώς θα σταματήσετε τους πλειστηριασμούς που εσείς ψηφίσατε;

Έντεκα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ



Καλά κάνατε
κύριε Τσίπρα και επισκεφθήκατε την συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία δέχθηκε έξωση από τα κοράκια των τραπεζών, στο σπίτι της στα Ιλίσια.

Καλά κάνατε και δηλώσατε τη στήριξή σας. Και, επίσης, μακάρι η ενέργεια αυτή, να βοηθήσει ώστε να γλιτώσει η γυναίκα το σπίτι της.

Όμως, κύριε Τσίπρα, ούτε εσείς είστε «αθώος» του σημερινού πλειστηριασμού και όλων των άλλων πλειστηριασμών που γίνονται καθημερινά και τους οποίους το εργατικό κίνημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Για να δούμε τι έκανε η κυβέρνησή σας, κύριε Τσίπρα.

Στο πλαίσιο του πολυνόμου για κλείσιμο της 4ης «αξιολόγησης» τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ψηφίσατε:

  • Την αυτόματη άρση (με απόφαση των ίδιων των τραπεζών) της παρεχόμενης προστασίας σε περιπτώσεις καθυστερήσεων στις αποπληρωμές των δόσεων. Η αποβολή από το καθεστώς προστασίας επέρχεται σε περίπτωση που το συνολικό ποσό της καθυστέρησης ξεπερνά την αξία τριών μηνιαίων δόσεων, είτε αυτές είναι διαδοχικές είτε όχι.
  • Την απόρριψη της αίτησης, πριν από τη δικαστική προσφυγή, σε περιπτώσεις όπως μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων σε συγγενικά πρόσωπα ή πώληση ακίνητης περιουσίας σε τρίτα πρόσωπα.
  • Την αυτόματη έξοδος από τις διαδικασίες δικαστικής προστασίας, σε περιπτώσεις οφειλετών που αιτούνται και πετυχαίνουν την αναβολή των δικαστικών αποφάσεων.
  • Την πώληση με συνοπτικές διαδικασίες των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες στα διάφορα «funds» και σε άλλα «κοράκια».
  • Την κατάργηση της υποχρέωσης των τραπεζών να ενημερώνουν τους δανειολήπτες 12 μήνες πριν από τη μεταβίβαση του δανείου. Προβλέπεται επίσης πως οι εταιρείες «Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» θα μπορούν στο εξής να έχουν έδρα στο εξωτερικό.
  • Την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου όχι μόνο για όσους αιτηθούν δικαστική προστασία μετά από την εφαρμογή των νέων διατάξεων, αλλά και για όσους ήδη έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, για χρονική περίοδο από πέντε έτη πριν την άσκηση της αίτησης έως τη μέρα της συζήτησης στο δικαστήριο, με στόχο την αποβολή μεγάλης μάζας λαϊκών νοικοκυριών από το καθεστώς της όποιας παρεχόμενης νομικής προστασίας.

Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν σε προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, πάλι με δική σας υπογραφή, μεταξύ των οποίων:

  • Την από 1/1/2018 δυνατότητα πώλησης για το σύνολο τραπεζικών δανείων για την πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με αντικειμενική αξία χαμηλότερη από 140.000 ευρώ.
  • Την από 21/2/2018 δυνατότητα οι πλειστηριασμοί διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικά μέσα.
  • Την αναβάθμιση της θέσης των τραπεζών για όλα τα νέα δάνεια, σε περιπτώσεις πλειστηριασμών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, σε βάρος των εργαζομένων (π.χ. απλήρωτα δεδουλευμένα) και άλλων πιστωτών.
  • Στο ίδιο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπάγονται η ακίνητη και κινητή περιουσία, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό όσο και για αυτές των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τον Δεκέμβριο του 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία διώξεων, καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μετά από όλα αυτά, κύριε Τσίπρα, τι λέτε;

Θα αντιμετωπίσετε εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους πλειστηριασμούς που ψηφίσατε; 

Πηγή:imerodromos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου