Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα σημαίνουν…



Χριστούγεννα!! Η πιο όμορφη, όπως λένε, εποχή του χρόνου! Στολισμοί, δέντρα, λαμπάκια, γλυκά, όμορφες μυρωδιές από κάθε γωνιά της πόλης πλημμυρίζουν τις αισθήσεις μας. Γέλια, χαρά, συναντήσεις ανθρώπων μετά από καιρό, χαρούμενη ατμόσφαιρα που μας επιτρέπει να αφήσουμε για λίγο πίσω μας τη ρουτίνα, την καθημερινότητα και τα προβλήματά μας και να απολαύσουμε ορισμένες ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Αρχικά, λοιπόν, τα Χριστούγεννα σημαίνουν προσφορά! Πόσες ώρες, άραγε, στέκονται οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας στην κουζίνα προκειμένου να ετοιμάσουν εκείνα τα πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά «για τις γιορτινές μέρες που έρχονται» όπως λένε; Κάθε νοικοκυρά προσπαθεί αυτές τις όμορφες μέρες του χρόνου να προσφέρει στο σπιτικό της και στην οικογένειά της ό,τι περισσότερο και καλύτερο μπορεί έτσι ώστε να δει όλα τα πρόσωπα ευχαριστημένα και χαμογελαστά!

Ακόμη, τα Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα! Δώρα για να δείξουμε την αγάπη μας και τη σκέψη μας σε εκείνους τους σημαντικούς ανθρώπους για εμάς. Δώρα μικρής, τις περισσότερες φορές, αξίας αλλά που έχουν διαλεχτεί με τόση αγάπη. Έχουμε όλοι μας, λοιπόν, την ανάγκη αυτή την τόσο ιδιαίτερη εποχή του χρόνου να μοιραστούμε όμορφα συναισθήματα και να δείξουμε την έμπρακτη αγάπη μας σε εκείνους που στέκονται στο πλευρό μας συνοδοιπόροι στις ευκολίες και στις δυσκολίες της ζωής μας.

Επίσης, τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγκαλιές και χαμόγελα! Σημαίνουν συγκέντρωση όλων των μελών της οικογένειας, όσο μακριά κι αν ζει το καθένα και όσες υποχρεώσεις κι αν έχει που το αφήνουν μακριά από την οικογενειακή στέγη, στο σπίτι απολαμβάνοντας έστω στο ελάχιστο την οικογενειακή θαλπωρή και φροντίδα. Όλη η οικογένεια ανυπομονεί γι’ αυτές τις στιγμές που όλοι μαζί θα μπορούν επιτέλους να κουβεντιάσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι, να μοιραστούν τα νέα τους, να γελάσουν, ακόμα και να αγγίξουν ο ένας τον άλλον ύστερα από αρκετό, ίσως, καιρό.

Τέλος, τα Χριστούγεννα για ορισμένους ίσως να σημαίνουν και μετάνοια! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ορισμένων ανθρώπων που κατά τη διάρκεια της ζωής τους έχουν συμπεριφερθεί άδικα ή άσχημα σε άλλους συνανθρώπους τους ή έχουν αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις την ζωής τους με τον λάθος τρόπο. Βλέπουν, λοιπόν, πολλές φορές την περίοδο των Χριστουγέννων ως μια ευκαιρία να διορθώσουν προηγούμενες συμπεριφορές ή καταστάσεις, επιδιώκοντας τη συμφιλίωση, τη μετανόηση, τη συγχώρεση και την αυτοβελτίωση. Ίσως, αυτό το τελευταίο, να είναι και η μεγαλύτερη σημασία των Χριστουγέννων!

Ας αφήσουμε, λοιπόν, χώρο στις καρδιές μας ώστε η μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων να εισβάλλουν και να κάνουν το θαύμα τους!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

Πηγή:maxmag.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου