Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

«Μούφα» και τα «δωρεάν» χειρουργεία, ενώ ακονίζουν τα νύχια τους οι ασφαλιστικές εταιρείες

Ελλάδα


Με την κυβέρνηση να βγαίνει στη γύρα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να προπαγανδίσει τα επί πληρωμή χειρουργεία, και με διοικήσεις από τη μια να «ψαρεύουν» πελάτες και από την άλλη να εκβιάζουν υγειονομικούς για να ενταχθούν το επαίσχυντο πρόγραμμα, «μούφα» αποδεικνύονται και οι 50.000 επεμβάσεις που υποτίθεται ότι ήταν «προσφορά - δωρεάν».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έλεγε πως τα πρώτα 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα ήταν «δωρεάν», με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να «τρέξει» αυτή η αντιδραστική τομή στα δημόσια νοσοκομεία. Τελικά όμως δεν ισχύει ούτε αυτό το «τυράκι», καθώς με νεότερες δηλώσεις ο υπουργός Υγείας λέει ότι δεν έχει εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι. Οπως έλεγε και ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, οι σχετικές «δωρεάν πράξεις» θα ξεκινήσουν «εντός Μαΐου» και θα αφορούν «άτομα τα οποία βρίσκονται σε αναμονή περισσότερο από 4 μήνες».

Στο μεταξύ, τα νύχια τους ακονίζουν κάθε λογής «κοράκια» με αφορμή τη θεσμοθέτηση των πληρωμών στα δημόσια νοσοκομεία, αφού - όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης - υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να εντάξουν στην «αγορά» πακέτα που θα καλύπτουν τέτοιες ιατρικές πράξεις. Όπως δήλωσε, μάλιστα, συναντήθηκε με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών που μυρίστηκαν «ψητό» και «σχετικά σύντομα θα βγουν προγράμματα που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία». Δηλαδή οι ασθενείς που έχουν πληρώσει για την υγεία τους μέσα από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα κάθε λογής χαράτσια, τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν για τις χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ θα τους φορτώνονται και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τα σχετικά πακέτα. 


 Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου