Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Αδειάζουν κλίνες και τις δεσμεύουν για τα επί πληρωμή χειρουργεία



Kι ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο «Ευαγγελισμός» είναι από τα νοσοκομεία που πλημμυρίζουν με ράντζα, η διοίκηση του νοσοκομείου έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή και να δεσμεύσει δίκλινους θαλάμους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των απογευματινών χειρουργείων. Το γεγονός καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της διοίκησης «τουλάχιστον προκλητική - αν όχι εξαιρετικά επικίνδυνη», όταν την ίδια στιγμή:

1. Ασθενείς με μεταδοτικά νοσήματα (γρίπη, Covid, κ.ά.) μπορεί να παραμένουν σε κοινούς θαλάμους θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων νοσηλευόμενων.

2. Οι ιατροί δέχονται συνεχείς πιέσεις από τη διοίκηση για γρήγορη έξοδο των περιστατικών και για «απελευθέρωση κλινών», ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα για την επόμενη εφημερία (κάθε 4 μέρες η γενική), πιέσεις που δημιουργούν αντικειμενικά τον κίνδυνο στις σημερινές συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου να αποβούν εις βάρος της περίθαλψης - θεραπείας των ασθενών.

3. Ολο το προηγούμενο διάστημα διακομίζονταν μαζικά ασθενείς σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για συνέχιση της νοσηλείας ή ακόμη και για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή και πάλι επιπλέον χρήματα από την τσέπη των ασθενών... που ήδη έχουν τριπλοπληρώσει με τους άμεσους κι έμμεσους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές). Το θεραπευτικό αυτό ...μοντέλο εξακολουθεί να ισχύει για ορισμένους ασθενείς που έχουν ανάγκη ΜΕΘ.

4. Οταν ακόμη και οι αιματολογικοί ασθενείς που βάσει των διεθνών επιστημονικών συστάσεων χρήζουν απομόνωσης, παραμένουν σε πολύκλινους θαλάμους λόγω μη διαθεσιμότητας θαλάμων απομόνωσης.

5. Οταν ήδη οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οι ανεπαρκείς - παρωχημένες - ακατάλληλες υποδομές (κτιριακές, ηλεκτρομηχανολογικές, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός) δεν επιτρέπουν την καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου με τους ασφαλείς καταρχήν αλλά και τους αξιοπρεπείς όρους που απαιτούνται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικές είναι τις τελευταίες μέρες - σημειώνει επίσης το ΣΕΝΕ - «οι εικόνες ντροπής από τα χειρουργεία, με τα σκουπίδια (τοξικά, μολυσματικά) κυριολεκτικά να ξεχειλίζουν λόγω της σοβαρότατης υποστελέχωσης του προσωπικού καθαριότητας, το οποίο μάλιστα απειλείται με απόλυση από μέρα σε μέρα!».

Το Σωματείο απαιτεί να σταματήσει τώρα αυτός ο απαράδεκτος θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, που μετατρέπει τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα και έχει καταγγελθεί από τον ελληνικό λαό και τους υγειονομικούς.

Να διασφαλιστούν επιτέλους όλοι οι απαιτούμενοι όροι: Για πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας δημόσιες και δωρεάν, όπως το επιτρέπει η επιστημονική εξέλιξη και το αξιόλογο προσωπικό που διαθέτει το νοσοκομείο.



Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου