Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Στην ανάγκη



Η περιπέτεια που είχε με την υγεία του στενός συγγενής βουλευτή της ΝΔ, με μοιραία δυστυχώς κατάληξη, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε βάρος των ασθενών, αλλά και των υγειονομικών, που κάνουν τη δουλειά τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Στην ίδια θέση βρίσκονται καθημερινά δεκάδες άλλοι συγγενείς αρρώστων, που θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική εξέλιξη αν νοσηλεύονταν σ' ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, χρηματοδοτούμενο από το κράτος στο ύψος των πραγματικών αναγκών. 

Ομως, η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, έχουν διαλύσει το σύστημα Υγείας, «τρέχοντας» την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Στην περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, η καταγγελία του στρέφεται κατά πάντων, εκτός από την κυβέρνηση και την πολιτική της, την οποία μάλιστα «ξελασπώνει», λέγοντας πως το σύστημα δουλεύει ρολόι, αλλά φταίνε τρεις κακοί γιατροί. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού και ο ίδιος ως βουλευτής έχει ψηφίσει κάθε νόμο, κάθε άρθρο που κάνει ακόμα χειρότερο το σύστημα Υγείας για ασθενείς και υγειονομικούς, κόβει και ράβει τα πρωτόκολλα νοσηλείας στα μέτρα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων. 

Αυτή είναι η πολιτική του κόστους - οφέλους στην Υγεία - εμπόρευμα, που συχνά αποδεικνύεται ως και μοιραία την ώρα της ανάγκης...

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου