Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

-Kοντεύουν οι Πανελλήνιες, μάνα -Αγιασμένο στιλό να πάρεις



-Kοντεύουν οι Πανελλήνιες, μάνα
-Αγιασμένο στιλό να πάρεις
 
Γύρω στις 20 μητροπόλεις και περισσότερες από 100 εκκλησίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα τελέσουν ιερατικες λειτουργίες ενόψει των εξετάσεων. Κυκλοφορεί μάλιστα και ειδικό τροπάριο για την περίσταση.
 
«Λαλήσαι εις τα ώτα, μαθητών και νέων, τα ακριβή και τα άριστα Πάναγνε, κατά την ώραν αιτούμεν,των εξετάσεων. Πάνσοφε Χριστέ μου Ιησού, η πηγή της όντως σοφίας, φώτισον δεόμεθα, ταίς ενεργείαις σου, όπως έχωσιν άπαντες, εν τη εξετάσει, νούν οξύν και γρήγορον, εις το συγγράψασθαι, πάσας τας ορθάς αποκρίσεις,εν ταίς ερωτήσεσι Σώτερ, ταίς υποκειμέναις αυτοίς πάντοτε».

Τέτοιου είδους μεσαιωνικές αντιλήψεις δεν έχουν να κάνουν με την πίστη, διότι 
1. Ο Θεός δεν μοιράζει σκονάκια 
2. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος συμβαίνει μια φορά το χρόνο και όχι τις μέρες των εξετάσεων. 3. Ο Χριστός δίδασκε τη δικαιοσύνη, που σημαίνει ότι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ περνάνε όσοι έχουν διαβάσει.

Καρατσεκαρισμένο. 

ΥΓ:Δεν φταίνε τα παιδιά, αλλά οι γονείς και κυρίως οι μανάδες που νομίζουν ότι από μια βαθμολογία κρίνεται όλη η ζωή για τα βλαστάρια τους. Η ζωή βέβαια έχει τα δικά της σχέδια και το μόνο που πρέπει να τους απασχολεί είναι να εχουν παιδια ευτυχισμένα.

Χρύσα Κακατσάκη, εκπαιδευτικός

Πηγή:Facebook



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου